Koen Bouwman tekent voor twee jaar bij Jayco AlUla: “Hier kan ik mijn eigen dromen waarmaken”
foto: Cor Vos
donderdag 8 augustus 2024 om 11:04

Koen Bouwman tekent voor twee jaar bij Jayco AlUla: “Hier kan ik mijn eigen dromen waarmaken”

Koen Bouwman heeft een contract van twee jaar getekend bij Jayco AlUla. Midden juni bracht WielerFlits het nieuws al naar buiten dat Bouwman naar de ploeg van Dylan Groenewegen zou trekken, nu hebben ze het ook zelf aangekondigd. “Bij deze ploeg kan ik mijn eigen dromen en ambities waarmaken.”

De 30-jarige Nederlander verlaat Visma | Lease a Bike na heel wat seizoenen. Hij was een gewaardeerde luitenant bij het team, maar gaat nu voor eigen kans. Dat vertelt hij alvast in het persbericht van Jayco AlUla. “Ze hebben veel vertrouwen in mij getoond. Hier kan ik mijn eigen dromen en ambities waarmaken. Die heb ik nog steeds. Ik heb lange tijd in een team gezeten waar het algemeen klassement van een koers altijd het belangrijkste was, wil ik nu weer agressief koersen.”

“Ik heb zeer veel plezier in het rijden van een grote ronde. Ook die lange en intense voorbereiding vind ik tof. Ik heb tot nu toe negen keer een grote ronde gereden, maar nog nooit de Tour de France. Die staat dan ook hoog op mijn lijst om ooit te kunnen rijden.”

Eigen kans in korte rittenkoersen
Algemeen directeur Brent Copeland is ook zeer blij met de komst van de Nederlander. “Koen is een geweldige aanwinst voor ons. Hij zal een sterke knecht zijn voor klassementsrenners als Ben O’Connor. We weten dat hij ervaring heeft. Hij past echter niet alleen in die rol, maar hij zal ook voor eigen kans kunnen gaan in kleinere rittenkoersen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.