Koerstactiek Demi Vollering roept vragen op: “Maar achteraf is het mooi wonen”
Emoties na afloop bij Demi Vollering - foto: Cor Vos
zaterdag 28 september 2024 om 17:30

Koerstactiek Demi Vollering roept vragen op: “Maar achteraf is het mooi wonen”

Demi Vollering was sterk, zeer sterk in de WK-wegwedstrijd voor elitevrouwen, maar deed ook de nodige wenkbrauwen fronsen met haar koersgedrag. Hoe kijkt Vollering zelf eigenlijk terug op haar wedstrijd? “Je kunt achteraf altijd zeggen: hadden we het maar zo en zo gedaan”, vertelde ze na afloop aan Sporza.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Een verkleumde Vollering is desalniettemin trots op haar Nederlandse ploeggenoten. “Het is nu een beetje lastig om te analyseren. Het is zo koud en ik weet momenteel niet zo goed wat ik moet denken en voelen. Eén ding is zeker: we hebben de hele dag gestreden. Uiteindelijk was de finale niet lastig genoeg om echt weg te komen.”

Vollering probeerde het wel, ontelbare keren zelfs, maar bleek niet in staat om alleen weg te rijden. “Het was jammer dat ik op de laatste klim (doelt op de Witikonerstrasse, red.) niet echt iets kon doen. We hadden namelijk Marianne (Vos, red.) en Riejanne (Markus, red.) van voren. Het was dus niet aan mij.”

“Dat was wel jammer, want daardoor lag het tempo wat te laag en was het te makkelijk op de klim”, aldus Vollering, die in de finale toch enkele – op het oog – onnavolgbare versnellingen plaatste. “Maar achteraf is het mooi wonen. Je kunt dan altijd zeggen: hadden we het maar zo en zo gedaan. Dat is altijd lastig te zeggen.”

“Ik had er misschien eerder aan moeten beginnen”, liet ze ook nog weten in de mixed zone. “Ik moet natuurlijk ergens een keertje mijn eigen pijlen afschieten en dat heb ik nu misschien te laat gedaan. Maar het is altijd makkelijk om na de race iets te zeggen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.