zaterdag 28 september 2024 om 08:42

Koos Moerenhout ziet twee favorieten: “Mathieu is een bijzondere renner, die bijzondere dingen kan”

Video Nederlands bondscoach Koos Moerenhout heeft zijn plannen voor het komende WK wielrennen in Zürich uit de doeken gedaan. Volgens de selectieheer zijn de kansen van zijn kopman Mathieu van der Poel op de verlenging van zijn titel zeker niet onmogelijk.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Er zijn twee topfavorieten”, doelt Moerenhout op Tadej Pogacar en Remco Evenepoel. “Zij zijn mannen van de hors categorie, maar daarmee hebben ze de wedstrijd nog niet gewonnen. Het is een loodzware koers over 274 kilometer en daarbij zal ook voor hen alles moeten kloppen.”

“Daarachter komen een hele boel andere renners”, vindt Moerenhout. Daarbij zet hij ook uittredend winnaar en kopman Mathieu van der Poel. “Mathieu is een bijzondere renner, zoals we allemaal weten. Hij kan ook op een bepaalde dag heel bijzondere dingen doen. Maar ook voor hem zal alles moeten kloppen om het af te kunnen maken op zo’n dag.”

Waar ligt de troef van Van der Poel? “Ik denk dat Mathieu heel goed in staat is om de wedstrijd te lezen en wij zijn erbij gebaat dat het een open koers wordt. Dat spreekt in ons voordeel en Mathieu voelt dan ook wel het moment aan dat hij moet aangaan. Die momenten vind je volop op dit parcours, het is niet alleen die eerste steile beklimming, maar dat kan op elk moment van de wedstrijd. Dat is het mooie van dit parcours.”

Nederland gaat dus niet in een favorietenrol naar het WK. “Het is niet zozeer dat wij het heft in handen moeten nemen, maar als er wordt gekoerst, moeten we actief meekoersen. Daarvoor hebben we de ploeg om dat goed te kunnen doen. Mathieu is de ideale kopman om daarop voort te borduren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.