Kopecky denkt niet meteen aan Giro-eindzege: “Ik ga mijn kop niet zot laten maken”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 7 juli 2024 om 09:31

Kopecky denkt niet meteen aan Giro-eindzege: “Ik ga mijn kop niet zot laten maken”

In Brescia begint vandaag de 35ste editie van de Giro d’Italia voor vrouwen. De grote blikvanger aan de start is misschien wel Lotte Kopecky. De regerend wereldkampioene staat met de nodige ambitie aan de start van de Italiaanse ronde, maar denkt ze ook aan de eindzege?

Kopecky keek daags voor de start van de Giro d’Italia Women met Het Nieuwsblad vooruit naar de komende dagen. Hoe ver reiken haar ambities? “Het allerbelangrijkste de komende dagen is niet ziek worden en recht blijven. Zondag hoop ik alvast deze Giro te starten met het rijden van een goede tijdrit. Ik ga mezelf maximaal geven. Als dat dan ook de roze trui oplevert ben ik er heel blij mee.”

Kopecky is niet de enige grote naam in de selectie van SD Worx-Protime, aangezien de ploeg ook rekent op onder meer Blanka Kata Vas, Nederlands kampioen Chantal van den Broek-Blaak en Niamh Fisher-Black. “We starten hier met een heel sterke ploeg. Het spreekt dan ook voor zich dat niet alleen ikzelf een etappe binnen onze ploeg wil winnen. Laat ons hopen dat het met verschillende rensters lukt. Dat is altijd goed voor het vertrouwen”, aldus Kopecky.

“De eindoverwinning lijkt me best moeilijk”
Kopecky wist vorig jaar vriend en vijand te verrassen door als tweede te eindigen in de Tour de France Femmes. Velen zien in de wereldkampioene dan ook een Giro-winnaar. “Iedereen mag dat denken en zeggen. Maar ik ga mijn kop niet laten zot maken. Het is een hele zware Giro. De eindoverwinning lijkt me best moeilijk”, tempert ze zelf de verwachtingen. “Laat ons eerst maar eens proberen om het roze te pakken. En dan zien we wel. De komende week zal het dan wel uitmaken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.