Koppenberg-taferelen in de Tour: Opstopping en renners te voet op tweede gravelstrook
foto: Cor Vos
zondag 7 juli 2024 om 15:03

Koppenberg-taferelen in de Tour: Opstopping en renners te voet op tweede gravelstrook

Koppenberg-taferelen in de Tour de France! Op de tweede gravelstrook van de dag in de veelbesproken graveletappe moest een groot deel van het peloton voet aan de grond zetten en zelfs lopend naar boven. De smalle strook van Baronville, die op een klimmetje van vierde categorie, zorgde voor veel problemen in het peloton.

De kopgroep van de dag was al aan die strook begonnen, toen in het peloton Visma | Lease a Bike op kop reed met Jonas Vingegaard op de voorposten. Ook Tadej Pogačar, Remco Evenepoel en wereldkampioen Mathieu van der Poel waren attent vooraan op het gravelklimmetje, maar daarachter was al snel een opstopping. Daardoor moest de achterhoede van het peloton voet aan de grond zetten.

Daarachter bleek het moeilijk om op te fiets te springen en het tempo van de voorsten bij te benen. Meerdere renners moesten lopend en rennend naar boven, waardoor er op 130 kilometer van de finish al grote verschillen werden gemaakt binnen het peloton. Onder meer Primož Roglič raakte op achterstand, net als Wout van Aert.

flag-fr Mis in het WielerFlits Liveblog niets van de graveletappe in de Tour de France!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.