Krijgt de cross voet aan grond in Wallonië? RTL zendt reeks Golazo-crossen uit
Foto: Cor Vos
donderdag 9 november 2023 om 15:50

Krijgt de cross voet aan grond in Wallonië? RTL zendt reeks Golazo-crossen uit

Voor het eerst in de geschiedenis zal de Waalse televisiezender RTL een reeks veldritten live op het scherm brengen in Wallonië. Het betreft enkele crossen van organisatiebureau Golazo, dat onder andere de hele X2O Trofee en klassiekers als Namen, Loenhout, Antwerpen en Heusden-Zolder onder haar bewind heeft.

In de tweede manche van de X2O Trofee, de Urban Cross in Kortrijk, zal de samenwerking tussen Golazo en RTL van start gaan. “Het is een heel mooie stap dat we zo’n belangrijke Waalse zender hebben kunnen overtuigen om mee in het verhaal van de cross te stappen”, legt Christophe Impens, managing director bij Golazo, uit aan WielerFlits.

Volgens Impens weerklinkt de vraag om het veldrijden in Wallonië van de grond te krijgen al langer bij de stakeholders. “Sponsoren in de veldritwereld stellen ons altijd dezelfde vraag: hoe zit het met Wallonië? Er is daar op dit moment natuurlijk maar één grote cross, die op de Citadel van Namen, en we zijn niet per sé zinnens om daar extra crossen te gaan organiseren.”

Commerciële waarde
Dus moest er iets anders gevonden worden om het veldrijden aan de andere kant van de taalgrens te promoten. “Tv-uitzendingen zijn de eerste stap. Ik weet dat de sponsors van renners en ploegen dit heel belangrijk vinden, omdat ze ook in Wallonië commerciële belangen hebben. Dat is een troef waardoor onze crossen extra aantrekkelijk blijven.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.