Kristijan Durasek: “Wil de voorsprong gaan vergroten”
foto: Tour of Turkey/Brian Hodes
vrijdag 1 mei 2015 om 20:40

Kristijan Durasek: “Wil de voorsprong gaan vergroten”

Davide Rebellin heeft in de Ronde van Turkije de leiderstrui verloren aan Kristijan Durasek. In de rit met aankomst bergop in Selçuk kon de 43-jarige Rebellin vandaag het tempo niet volgen en verloor ruim een minuut op ritwinaar Pello Bilbao. Durasek hield de schade op de winnaar beperkt en finishte als zesde. In het algemeen klassement leidt de Kroaat met een geringe voorsprong van 21 seconden op Rebellin.

“Vandaag was de laatste kans om een serieus verschil te maken in het algemeen klassement”, verklaarde de 27-jarige renner na afloop. “Ik heb het beste gegeven wat ik in me had.”

Op de vier kilometer korte, maar steile klim naar de finish hoefde de Lampre-Merida-renner niet te demarreren. “Een plan voor een aanval had ik niet” erkende hij. “Dat was ook niet nodig omdat renners van andere ploegen bleven versnellen en dat zorgde voor de schifting.”

In de rit van zaterdag moeten de renners op dertig kilometer van de finish nog een berg beklimmen van eerste categorie. Durasek hoopt daar kans te hebben zijn voorsprong te vergroten. “Ik ga er alles aan doen om de trui te behouden en als het mogelijk is wil ik mijn voorsprong vergroten.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
1 mei 2015 20:59
Aangepast
1 mei 2015 21:10
Die Durasek doet me denken aan het konijntje van Duracell.
1 mei 2015 21:13
@zoetepap

Ha, ha, mooi. Jammer dat je op de foto net niet kunt zien of er zo'n draaisleuteltje op zijn rug zit.
1 mei 2015 22:02
Die draaisleutel is zijn speciale voorbereiding als je begrijpt wat ik bedoel. Ach gun die jongen ook iets.
2 mei 2015 11:14
Sorry zoetepap, maar ik snap niet helemaal waar die vergelijking vandaan komt. Durasek is lang niet zo fluffy.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.