Kritiek op gravel is onzin en wéér een knalerwt rit
zondag 7 juli 2024 om 08:05

Kritiek op gravel is onzin en wéér een knalerwt rit

Video De lastige etappe van zaterdag naar Colombey-les-deux-Églises baarde een muis. Waar onze mannen de verwachting hadden dat het onderweg oorlog zou zijn, besloot het peloton het voor de zoveelste keer deze eerste Tour-week rustig aan te doen. Gaat dat zondag dan eindelijk veranderen in de gravelrit rondom Troyes? Luister nu snel de nieuwe WielerFlits Update!

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Eindelijk zagen we een keer een sprint zonder al te veel gekke strapatsen van de sprinters. Het was rechttoe, rechtaan in het kleine dorpje Colombey-les-deux-Églises, de laatste rustplaats van de legendarische Franse legergeneraal Charles de Gaulle. Daar was het andermaal Greeniam Girmay die er met de ritzege vandoor ging. En opnieuw was het Jasper Philipsen die geklopt werd, nadat hij eerder deze week ook al zijn meerdere moest erkennen in Dylan Groenewegen en Mark Cavendish. We gingen langs bij Alpecin-Deceuninck en Intermarché-Wanty, de beide Belgische ploegen kenden dus vreugde en verdriet. Maar moet gezegd: de verschillen zijn klein.

Dan de etappe van zondag, de veelbesproken gravelrit rondom Troyes. Over de zwaarte van het parcours zijn de meningen verdeeld. Toch lijkt het erop dat Visma | Lease a Bike – dat op papier zou moeten huishouden in deze rit – een verdedigende tactiek gaat hanteren. Kopman Jonas Vingegaard heeft immers maar weinig ervaring met offroad in koers. Dat terwijl geletruidrager Tadej Pogačar een tweevoudig winnaar van Strade Bianche is. Meerdere stemmen laten echter horen dat een gravelrit niet thuishoort in de Tour de France. Daar zijn onze verslaggevers fel op tegen, want volgens hoort het er wél bij. Kortom, stem snel af naar een nieuwe WielerFlits Update!

Iedere dag
Deze Ronde van Frankrijk voorzien onze verslaggevers Maxim Horssels en Youri IJnsen het publiek dagelijks van de WielerFlits Update. In een podcast en video van om en nabij het half uur duiden zij de gebeurtenissen in en rondom de Tour de France en kijken ze uit naar de etappe van een dag erna. De video verschijnt dagelijks op YouTube en hier op de website, de audio daarvan is te beluisteren in je favoriete podcast app.


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.