Kritiek van Lotte Kopecky leidt tot (kleine) aanpassing parcours WK Gravel voor mannen
foto: Cor Vos
zondag 6 oktober 2024 om 08:44

Kritiek van Lotte Kopecky leidt tot (kleine) aanpassing parcours WK Gravel voor mannen

Lotte Kopecky keek na haar tweede plaats op het WK in Leuven meer dan tevreden terug op haar eerste echte gravelwedstrijd, maar kraakte ook een kritische noot omtrent de veiligheid. De oproep van Kopecky is zeker niet aan dovemansoren gericht, want de organisatie achter het WK heeft besloten om het parcours voor de mannen iets aan te passen.

Na het WK wielrennen in Zürich en de tragische dood van de Zwitserse Muriel Furrer is het thema veiligheid in de wielersport weer een heet hangijzer. Kopecky besloot gisteren – na het WK Gravel bij de vrouwen – haar verantwoordelijkheid te nemen en iets aan te kaarten.

“Ik heb nog wel één dingetje richting de organisatie omtrent de veiligheid. Daar is de laatste dagen veel over te doen geweest, maar er was een stukje op het parcours, waar je Halle weer binnenreed, dat niet echt verantwoord was. Ik hoop dat ze daar nog iets aan veranderen.”

De bewuste passage – foto: screenshot Sporza-uitzending

Organisatie neemt kritiek ter harte
Kopecky doelde in het flashinterview op een gevaarlijke bocht bergaf, met paaltjes op de weg. De organisatie neemt het advies van de wereldkampioene op de weg ter harte, laat Christophe Impens van Golazo weten aan Het Nieuwsblad. “De organisatie is op de hoogte van deze onveilige situatie en zal ervoor zorgen dat deze locatie zondag maximaal beveiligd is.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.