Kruijswijk blij met ploeg: “De jongens zijn allemaal heel sterk”
Foto: Sirotti
vrijdag 13 mei 2016 om 08:14

Kruijswijk blij met ploeg: “De jongens zijn allemaal heel sterk”

Steven Kruijswijk eindigde donderdag als elfde tijdens de eerste bergetappe van de Giro d’Italia. De Nederlander was na afloop lovend over zijn ploeg. “De manier waarop de ploeg in elkaar steekt, is heel goed”, stelt hij op de website van LottoNL-Jumbo. “De jongens zijn allemaal heel sterk en ik hoef geen trap teveel te doen. Dat scheelt een hoop.”

“In de finale is het vervolgens aan mijzelf en ik voel me goed over de etappe”, vervolgt Kruijswijk. “Het enige wat ik mezelf zou kunnen verwijten, is dat ik iets alerter had moeten zijn toen Tom Dumoulin demarreerde. Aangezien het bovenop de klim wat vlakker was, wilde ik daar niet teveel energie in steken en ik had verwacht dat Astana het groepje met Dumoulin nog wel zou terughalen. De schade is echter binnen de perken gebleven en ik ben tevreden over vandaag.”

Ploegleider Addy Engels deelt de mening van Kruijswijk. “Het is altijd even aftasten tijdens de eerste bergetappe, maar we staan er goed voor”, stelt hij. “Het is mooi om te zien dat Primoz Roglic nadat hij twee dagen de tijd nam om van zijn valpartij te herstellen weer op niveau was en tot vier kilometer voor de finish bij Steven in de buurt bleef. Als hij dat vasthoudt, gaat hij van grote waarde zijn voor Steven, deze Giro. Dat geeft Steven een gevoel van rust en dat is belangrijk.”

RIDE Magazine
26 Reacties
13-05-2016 13:40
@vlek & ghostwriter
Laten we het erop houden dat beiden goed waren. :-)
Contador, Landa, Aru, Hesjedal, Kruiswijk, dat waren m.i. de beste vijf op het eind.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.