Kuss en Uijtdebroeks zien meesterknecht uitvallen in Vuelta a Burgos
Foto: Cor Vos
dinsdag 6 augustus 2024 om 16:28

Kuss en Uijtdebroeks zien meesterknecht uitvallen in Vuelta a Burgos

Ben Tulett heeft het einde van de tweede etappe van de Vuelta a Burgos niet gehaald. De Britse renner van Visma | Lease a Bike kwam tijdens de rit ten val en kon daarna niet meer voort.

Tulett had in de Spaanse vijfdaagse een belangrijke rol moeten spelen in functie van kopmannen Cian Uijtdebroeks en Sepp Kuss. Het is nog niet bekend hoe groot de schade is en of zijn deelname aan de Vuelta a España in gevaar komt.

De Brit kende al geen al te best seizoen. Begin dit seizoen maakte hij de overstap naar Visma | Lease a Bike, waar hij in de schaduw van de dubbele Tourwinnaar Jonas Vingegaard hoopte bij te leren. Hij kwam zelf nog niet verder dan een negende plaats in de derde rit van de Ronde van Zwitserland.

De 22-jarige Tulett geldt als rondetalent en won in mei van 2023 de Ronde van Noorwegen, nadat hij eerder tweede in de Ronde van Hongarije was geëindigd. Ook in zijn eerste profseizoenen liet de jonge allrounder al mooie dingen zien bij Alpecin-Deceuninck en INEOS Grenadiers: zo was hij ook vijfde in de Ronde van Polen en tweede in de Internationale Wielerweek van Coppi & Bartali.

Geen wedstrijden gevonden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.