La Tropicale Amissa Bongo 2024 uitgesteld
foto: La Tropicale Amissa Bongo
maandag 9 oktober 2023 om 15:34

La Tropicale Amissa Bongo 2024 uitgesteld

La Tropicale Amissa Bongo, ook wel de Ronde van Gabon genoemd, is traditioneel een van de eerste wielerwedstrijden van het seizoen, maar zal volgend jaar niet plaatsvinden in de maand januari. De meerdaagse wielerkoers zal worden uitgesteld naar een latere, nog onbekende datum.

De eerstvolgende editie van La Tropicale Amissa Bongo zou eigenlijk plaatsvinden van 22 tot en met 28 januari 2024, maar de plannen zijn dus gewijzigd. Het is nog onduidelijk waarom de organisatie op zoek moet naar een nieuwe, alternatieve plek op de wielerkalender, al werd er een maand geleden wel een staatsgreep gepleegd door het leger, na de herkiezing van de huidige president Ali Bongo.

Dit jaar werd de koers door Gabon wel gewoon in januari georganiseerd, en ging de eindzege na zeven etappes naar Geoffrey Soupe. De ervaren Fransman van TotalEnergies werd op het eindpodium geflankeerd door zijn land- en ploeggenoot Jason Tesson en de Deen Alexander Salby.

In een verder verleden wisten mannen als Jussi Veikkanen, Frédéric Guesdon, Natnael Berhane, Adrien Petit en Niccolò Bonifazio La Tropicale Amissa Bongo te winnen. De inmiddels gestopte Fransman Anthony Charteau is met drie eindzeges (2010, 2011 en 2012) recordhouder.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.