Lamperti sprint met hulp van Alaphilippe naar zege in openingsrit Czech Tour, Zijlaard vierde
foto: Cor Vos
donderdag 25 juli 2024 om 16:42

Lamperti sprint met hulp van Alaphilippe naar zege in openingsrit Czech Tour, Zijlaard vierde

Luke Lamperti heeft de eerste etappe van de Czech Tour op zijn naam geschreven. De Amerikaan van Soudal Quick-Step toonde zich de snelste in een massasprint. Pavel Bittner werd tweede, Itamar Einhorn derde. Maikel Zijlaard eindigde op de vierde plek, Joren Bloem werd zevende.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De Czech Tour begon met een 151 kilometer lange rit van Prostějov naar Ostrava. In het eerste deel van de etappe zat nog wel wat klimwerk, maar de finale was zo goed als vlak. Een sprint leek in de sterren geschreven.

Toch probeerden twee renners het via een vroege vlucht. Het waren de Tsjechen Tomáš Kalojíros (Pierre Baguette) en Filip Řeha (ATT Investments) die in eigen land de aanval kozen. Het duo kreeg een maximale voorsprong van vijf minuten op het peloton, waar aanvankelijk Soudal Quick-Step controleerde. Later nam UAE Emirates, dat met Juan Sebastián Molano op papier de snelste man in huis had, over in de persoon van Vegard Stake Laengen.

De Tsjechische koplopers – foto: Cor Vos

De Noor zorgde er zijn eentje voor dat het verschil met Kalojíros en Řeha langzaam maar zeker werd teruggebracht. Kalojíros stribbelde nog het langste tegen, maar op — kilometer van de streep zat ook zijn avontuur erop. We kregen, zoals verwacht, een sprint in Ostrava.

Bij het ingaan van de slotkilometer had Soudal Quick-Step de kop. Julian Alaphilippe probeerde zijn ploeggenoot Luke Lamperti te positioneren en de Amerikaan zat inderdaad goed voorin, toen Pavel Bittner (dsm-firmenich PostNL) de sprint inzette. Lamperti moest een gaatje laten, maar wist de Tsjech uiteindelijk toch nog te remonteren. Hij pakte de zege. Bittner werd tweede, Itamar Einhorn derde. De vierde plek was voor de Nederlander Maikel Zijlaard van Tudor Pro Cycling, Joren Bloem (TDT-Unibet) werd zevende.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.