Lance Armstrong is zeer kritisch na snikhete Touretappe: “Dit is inhumaan”
Voor Mark Cavendish was de eerste etappe een lijdensweg - foto: Cor Vos
zondag 30 juni 2024 om 11:54

Lance Armstrong is zeer kritisch na snikhete Touretappe: “Dit is inhumaan”

De eerste etappe van de Tour de France was niet alleen zwaar vanwege de vele hoogtemeters, maar ook (of vooral?) wegens de verzengende hitte. De renners reden de hele dag in snikhete temperaturen. “Dat is niet gezond, het is inhumaan”, is Lance Armstrong kritisch in zijn podcast The Move.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Armstrong, die de komende weken weer zijn licht laat schijnen op alle ontwikkelingen in de Ronde van Frankrijk, richt zijn pijlen vooral op de internationale wielerunie UCI. “Mag ik iedereen eraan herinneren dat de Tour de France het zwaarste sportevenement ter wereld is? In de etappe van zaterdag was het, voor het eerst dit seizoen, bijna veertig graden.”

“De renners kunnen dan gewoonweg niet genoeg drinken om hun vochthuishouding op peil te houden”, aldus de 52-jarige Armstrong. “Je verwacht dat tweehonderd renners de komende drie weken met een bijna chronische uitdroging deelnemen aan – ik zeg het nog maar eens – het zwaarste sportevenement ter wereld. Dat is niet gezond. Het kan me niet schelen wat de UCI zegt, het is inhumaan. Er moet een andere manier zijn.”

No needle-policy
Maar wat is de oplossing? “Ik snap dat ik me nu op dun ijs begeef als het gaat over dit onderwerp, maar dat kan me niet schelen. De ‘no needle-policy’ betekent dat je geen cortisone mag gebruiken als je last hebt van tendinitis aan je knie. Net zoals je uitdroging niet mag bestrijden via intraveneuze therapie, na een bloedhete etappe als die van zaterdag.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.