Tour de Tietema-Unibet legt Lander Loockx langer vast: “Enorme potentie”
donderdag 8 augustus 2024 om 14:16

Lander Loockx zal ook de komende jaren uitkomen voor Tour de Tietema-Unibet. De Belg, die zowel op de weg als in het veld actief is, had een aflopend contract bij het Nederlandse ProTeam, maar heeft nu bijgetekend tot eind 2027.

Loockx reed in de eerste maanden van 2023 voor veldritformatie Deschacht-Group Hens-Containers Maes. Hij maakte voor het crossseizoen echter de overstap naar Tour de Tietema-Unibet, waar hij de eerste maanden dus als veldrijder te zien was. In het veld won hij enkele C2-wedstrijden en noteerde hij top-tienklasseringen in wedstrijden van hoger niveau.

Omdat Loockx tot begin februari in het veld reed, begon hij wat later aan zijn wegseizoen. Maar in april eindigde de 27-jarige renner al knap als zesde in de Ronde van Turkije. Ook in de Ronde van Hongarije (veertiende), Oberösterreich Rundfahrt (vijfde), Sibiu Cycling Tour (zevende) en Arctic Race of Norway (achtste) stond hij zijn mannetje.

“Het was indrukwekkend om te zien dat hij zo’n stabiele renner is geworden in de top van het klassement in meerdaagse rittenkoersen”, klinkt het op de sociale media van Tour de Tietema-Unibet. “Het zegt iets over de enorme potentie die hij heeft.”