Lars van der Haar hard voor zichzelf na Superprestige Overijse: “Geen goede cross gereden”
foto: Cor Vos
zondag 27 oktober 2024 om 17:01

Lars van der Haar hard voor zichzelf na Superprestige Overijse: “Geen goede cross gereden”

Lars van der Haar verzekerde zich in de laatste ronde van de Druivencross Overijse van een derde plaats. De Nederlander reed dus een sterk slot, maar was na afloop niet erg tevreden. “Ik had niet zo ver van achteren moeten zitten, ik denk dat ik geen goede cross heb gereden”, zei hij in het flashinterview.

“Ik denk namelijk dat ik veel beter was dan ik heb laten zien vandaag”, legde Van der Haar uit. “Ik was wat te bang om wat te doen. De benen voelden niet hoe ik wilde dat ze voelden. Maar toen het echt hard ging, voelde ik dat ik nog steeds hard kon gaan op de beklimmingen. Ik kon terugkomen na fouten. Als ik meer had gekoerst, was er misschien meer mogelijk geweest. Maar als je ziet wat Thibau vandaag heeft gedaan, maakt dat voor het team niet uit.”

Van der Haar baalde dus van zijn eigen optreden, maar bekeek het toch positief. “Misschien is een slechte generale, goed voor de Koppenberg”, doelt hij op de Koppenbergcross van aanstaande vrijdag. “Ik denk dat ik gewoon iets meer vertrouwen moet hebben in mezelf. De benen zijn soms beter dan ze voelen.”

Verrast door Nys
Hoe heeft Van der Haar nog wel de derde plaats behaald? “Ik maakte hier en daar wel wat foutjes, zoals ik zei, maar op die klimmen kon ik nog wel hele stukken naar voren rijden. Daardoor had ik wel door dat het tegen Niels (Vandeputte, red.) misschien nog wel mogelijk was, als ik voor de sprint weg zou rijden. Het is jammer dat ik net niet meer naar Eli kon rijden”, aldus de Nederlands kampioen, die tot slot aangaf dat hij ’totaal niet’ verwacht had dat Nys vandaag zo goed zou presteren.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.