Laura Verdonschot derde in Essen: “Was vooraf heel nerveus”
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 19 oktober 2024 om 15:07

Laura Verdonschot derde in Essen: “Was vooraf heel nerveus”

Laura Verdonschot heeft haar ongeslagen status van dit veldritseizoen niet kunnen behouden. Na vier overwinningen in Groot-Brittannië en twee in Spanje, moest ze in de Exact Cross Essen genoegen nemen met een derde plaats. “Het was op karakter vandaag”, zei de renster van De Ceuster-Bouwpunt in het flashinterview na afloop.

“In het begin had ik wel het gevoel dat het oké was, maar toen ik met Casasola wegreed, merkte ik wel dat het niet gemakkelijk was”, aldus Verdonschot. “Het was een supersnelle wedstrijd. Riberolle reed dan weg, waarna het aan mij was om het dicht te rijden. Daarna kwam ik er niet meer terug over.”

“Alicia (haar ploeggenote Alicia Franck, red.) was dan de betere van ons, denk ik. Maar ik wist dat ik met gezond verstand moest rijden als ik nog op het podium wilde eindigen. Ik wilde die podiumplaats, want het is fijn om zo te beginnen. Maar het was niet evident.”

In de tang
Toen Norbert Riberolle voor de tweede keer ging, sloeg de renster van Crelan-Corendon definitief een gat. “Ik dacht niet meteen: het is voorbij. Maar het duurde lang voordat er reactie was. Ik denk dat Alicia dacht dat ik zou reageren, maar op dat moment ging dat voor mij niet. Toen wist ik dat we in de tang zaten. Eerst dacht ik nog dat Casasola zelf het gat misschien zou dichten, want dat had ik eerder in de wedstrijd ook al gezien. Maar deze keer werkten ze wel voor elkaar en hebben wij te lang afgewacht.”

Ondanks het mislopen van een zevende zege, was Verdonschot blij na afloop. “Ik was vooraf heel nerveus, want ik was wat onzeker. Maar het is goed om weer op het podium te staan. Vanaf nu kan ik weer verder groeien.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.