Leegloop bij Lotto Dstny? ‘Ploeg ziet ook Andreas Kron en Sylvain Moniquet vertrekken’
Andreas Kron - foto: Cor Vos
donderdag 4 juli 2024 om 13:02

Leegloop bij Lotto Dstny? ‘Ploeg ziet ook Andreas Kron en Sylvain Moniquet vertrekken’

Na Victor Campenaerts (Visma | Lease a Bike) en Pascal Eenkhoorn (Soudal Quick-Step) lijken er nog twee renners te vertrekken bij Lotto Dstny. Sylvain Moniquet zal volgens Het Nieuwsblad verkassen naar Cofidis, Andreas Kron is dan weer op weg naar Uno-X Mobility.

Sylvain Moniquet is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen bij Lotto Dstny, nadat hij in 2021 bij deze ploeg de kans kreeg om zijn debuut te maken als beroepswielrenner. De 26-jarige Waal staat te boek als een goede klimmer. Dat liet hij de voorbije jaren zien met top 10-noteringen in onder meer de Deutschland Tour, Ronde van Hongarije, Tour of Guangxi en de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. Moniquet tekent bij Cofidis een tweejarig contract.

Andreas Kron – een ex-ritwinnaar in de Rondes- van Zwitserland en Catalonië én de Vuelta a España – lijkt dan weer te kiezen voor een nieuw avontuur bij Uno-X Mobility. Zijn huidige werkgever zou hem nog een bod willen doen, maar heeft voorlopig geen zicht op het budget voor 2025. Kron stond vorig jaar al in de belangstelling van Visma | Lease a Bike, maar Lotto Dstny hield hem toen nog aan zijn contract.

Sterkhouders
Eerder kon u op deze site al lezen dat Lotto Dstny aan het einde van dit seizoen afscheid zal (moeten) nemen van Victor Campenaerts en Pascal Eenkhoorn. Campenaerts keert na zeven seizoenen weer terug naar Visma | Lease a Bike, terwijl Eenkhoorn een transfer maakt naar Soudal Quick-Step. Campenaerts tekent voor drie jaar, Eenkhoorn voor twee seizoenen.

En dat is nog niet alles, aangezien een andere sterkhouder binnen de ploeg – Florian Vermeersch – nadrukkelijk in verband wordt gebracht met UAE Emirates. Daar staat dan weer tegenover dat de ploeg zich geen zorgen hoeft te maken over Arnaud De Lie, Lennert Van Eetvelt en Maxim Van Gils: zij besloten in een eerder stadium al te verlengen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.