Leezer ambieert carriére als Steven de Jongh
woensdag 8 april 2009 om 07:43

Leezer ambieert carriére als Steven de Jongh

Bij Rabobank ontbreekt het dit voorjaar aan een echte afmaker in de klassiekers. Tom Leezer hoopt dit met een paar jaar te worden. De snelle Nederlander ambieert dan ook een carriére als Steven de Jongh.

“Ik zie mezelf niet als iemand voor de massasprints. Mijn ambities liggen vooral in de voorjaarsklassiekers,” aldus Leezer in de GPD dagbladen. “Over twee, drie jaar moet ik sterk genoeg zijn om in die koersen mee te doen voor de overwinningen. Ik spiegel me wat dat betreft aan Steven de Jongh.”

Zijn lievelingskoers is voor de Nederlander ook al duidelijk: “Het is mijn grote droom om ooit de Ronde van Vlaanderen te winnen.”

De Nederlandsebeloftenkampioen van 2007 rijdt vandaag Gent-Wevelgem om Graeme Brown te loodsen na de overwinning te loodsen. De Australiër en de Nederlander zijn dit jaar een goede tandem en zijn ook goede vrienden. “Graeme en ik wonen in Smeermaas vlak bij elkaar. We trainen vaak samen en komen geregeld bij elkaar over de vloer. Graeme heeft niet de beste reputatie, maar ik kan het goed met hem vinden. Wat hij niet heeft, dat heb ik wel. Dat we verschillend zijn, maakt ons complementair.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.