Lefevere is klaar met ‘gezaag’ over Soudal Quick-Step: “Visma heeft ook geen schitterende Tour gereden”
foto: Cor Vos
maandag 22 juli 2024 om 13:30

Lefevere is klaar met ‘gezaag’ over Soudal Quick-Step: “Visma heeft ook geen schitterende Tour gereden”

Remco Evenepoel stond zondag als nummer drie op het eindpodium van de Tour de France. Een groot succes voor hemzelf, maar ook voor Soudal Quick-Step en teammanager Patrick Lefevere. Laatstgenoemde was na afloop dan ook een blij man.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Er is maar weinig wat niet goed was”, aldus de West-Vlaming tegen Het Laatste Nieuws. “Altijd dat gezaag over onze ploeg, dat ze te zwak is, daar mag iedereen nu wel over zwijgen. Ik weet waar we vandaan komen, ik weet welke inspanningen we geleverd hebben. We zitten een jaar voor op schema. Ik heb altijd gezegd dat we niet voor 2025 voor een podiumplaats in de Tour moesten gaan. We zijn 2024, het is de eerste Tour van Evenepoel en hij wordt derde.”

Mikel Landa
Lefevere stelt dat Evenepoel mentaal is gegroeid. Dat hij goed zijn rust heeft gepakt en heeft toegeslagen op de momenten dat het kon. Op dat vlak was een belangrijke rol weggelegd voor Mikel Landa.

“Het is de verdienste van Mikel Landa dat hij Remco kalm heeft gehouden. Dat was, naast zorgen dat hij zo dicht mogelijk bij Remco bleef, toch ook een grote rol voor Landa. Als je iemand als Landa in de ploeg neemt, die zoveel grote rondes heeft gereden en mee rondes heeft gewonnen met grote coureurs, dan verwacht je ook dat die zijn ervaring op Remco overbrengt”, aldus Lefevere, die zegt dat Evenepoel naar Landa opkijkt. “Dat wist ik ook wel, toen ik Landa haalde.”

Visma | Lease a Bike
Lefevere kreeg ook nog de vraag voorgelegd hoe Soudal Quick-Step de kloof met UAE Emirates en Visma | Lease a Bike in de toekomst klein zal houden. “Vorig jaar waren we precies een ploeg prutsers. Het was overal beter dan bij ons. Als ik nu naar Visma kijk, hebben ze ook geen schitterende Tour gereden. Ik hoor de marketingpraatjes, dat ze perfect weten wat ze doen en dat ze weten hoeveel watt Tadej en Remco gaan duwen in de derde week. Tja, het resultaat daarvan heb ik ook niet gezien.”

“Vorig jaar wonnen ze drie grote rondes, dit jaar nog geen. Misschien winnen ze de Vuelta. Of misschien winnen wij de Vuelta wel. Of we dan ergens moeten ingrijpen? Alles op zijn tijd.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.