Lefevere praat zondag over toekomst Cavendish
Foto: Sirotti
donderdag 23 juli 2015 om 12:51

Lefevere praat zondag over toekomst Cavendish

Patrick Lefevere gaat komende zondag in Parijs in gesprek met de manager van Mark Cavendish. Dit meldt Het Nieuwsblad vandaag. Onderwerp van gesprek is een eventuele contractverlening voor de Britse sprinter bij Etixx-Quick-Step. “Zondag rond 11 uur heb ik voor het eerst in deze Tour een gesprek met Simon Bayliff”, aldus Lefevere.

“Ik heb hem door omstandigheden nog niet kunnen spreken. Of beter: hij heeft mij nog niet te pakken gekregen voor een gesprek onder vier ogen. Maar Parijs lijkt mij een ideale plaats voor een goed gesprek”, zegt Lefevere nuchter.

Cavendish kwam in 2012 over van Team Sky. Het driejarige contract dat ‘Cav‘ destijds tijdens een veldrit in Ardooie tekende, op de motorkap van de ploegleiderswagen, loopt na dit seizoen af.

RIDE Magazine
9 Reacties
23-07-2015 12:53
Erg tuk op een ontmoeting lijken ze niet. Ben benieuwd.
23-07-2015 12:58
Waar moet hij anders heen? Is veel te duur. Denk dat alleen bmc dan nog plek heeft, Tinkoff?
23-07-2015 13:00
Ze zouden eerst op de rustdag(en) praten dus dat beloofd weinig goeds. De toekomst van Renshaw hangt er ook van af.
23-07-2015 13:14
Die blijft daar nog wel. Ze hebben allebei geen alternatief. Denk dat de contractbesprekingen eerder zullen gaan over hoeveel man Cav in de toekomst nog om zich heen krijgt in een grote ronde. Da's het gevolg van drie keer van Greipel verliezen.
23-07-2015 13:40
Ik denk dat Cav mag blijven, maar Renshaw moet vertrekken. De leadout van vroeger heeft hij sowieso niet meer in zijn mars
23-07-2015 13:48
De geruchten zijn: Trek
Trek heeft behoefte aan winnaars want die hebben ze nu nog niet, en hoewel Etixx-QS de sterkste renners heeft, bij trek zou hij weer een echte trein kunnen krijgen.
Zou voor Cav goed kunnen zijn, maar Cav wil graag blijven bij zijn huidige ploeg. Levevre heeft echter al alternatieven voor de sprint (talenten uit zuid amerika) en heeft voldoende andere renners die kunnen winnen, ik vraag me af of Levevre nogmaals de portemonee wil trekken, zeker nu Cav toch echt niet meer de sprinter is van 3 a 4 jaar geleden.

Als Trek Cav krijgt kunnen de van Poppels wellicht naar een ander team uitkijken (LTJ denk ik aan) Hoewel die toch ook wellicht niet onverenigbaar zijn bij trek aangezien van Poppel nog aan het leren is.
23-07-2015 14:11
Er zijn maar weinig ploegen die hem kunnen betalen en ook hij is een sprinter die een lead out nodig heeft en niet alle topteams offeren daar mannen voor op in een grote ronde. Bij Tinkov moet Sagan het ook alleen doen. Ik denk dat BMC een optie is aangezien die graag oud wereldkampioenen verzamelen.
23-07-2015 15:12
Ik verwacht toch gewoon Etixx. Cavendish was heel helder bij Renaat aan tafel dat hij maar al te graag wil blijven en echt een band heeft met zijn ploeggenoten.
Het is een beetje afwachten wat Lefevre vindt. Blijven zal wel kunnen, de vraag is alleen tegen welk salaris en accepteert Cavendish dat dan.
24-07-2015 09:14
Laatste 2 jaar zijn wat minder voor Cav (nog altijd goed daar niet van, maar toch).
Waarschijnlijk zal hij wel wat moeten inleveren, of een contract met meer premie en minder basis. Als ook Cav vertrekt na Kwiatkowski zullen ze wel een paar nieuwe kanonnen binnenhalen zeker.
Heeft Kittel nog een contract voor volgend jaar bij Giant? Ze gaan Degenkolb daar ook wat meer moeten betalen denk ik...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.