Lefevere ziet Evenepoel ‘on-Remcoos’ rijden in Tour: “Alle criticasters de mond gesnoerd’
foto: Cor Vos
zaterdag 20 juli 2024 om 11:05

Lefevere ziet Evenepoel ‘on-Remcoos’ rijden in Tour: “Alle criticasters de mond gesnoerd’

Patrick Lefevere is uiterst complimenteus over de Tour de France van Remco Evenepoel. De Belgische kopman van Soudal Quick-Step stevent af op een podiumplaats bij zijn debuut in Frankrijk. Volgens Lefevere is de Tour van Evenepoel nu al geslaagd. “Er zijn scenario’s waarin je Jonas Vingegaard onder druk kan zetten, maar het liefst houdt Remco nog een klein beetje reserve voor zondag”, vertelt Lefevere in Het Nieuwsblad.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Vol inzetten op de tweede plaats van Vingegaard, dat hoeft van de ploegbaas niet. “Het is duidelijk dat hij ondertussen van zijn ploeg de wijze raad gekregen heeft om zich neer te leggen bij de tweede plaats. Mocht hij nog vol gereden hebben tegen Pogačar voor de eindwinst, dan kon er voor ons nog iets uit de hemel vallen. Maar die rol van derde hond zit er niet meer in”, aldus Lefevere. “Het is nu al meer dan geslaagd, maar de tijdrit winnen naar Nice zou de kers op de taart zijn.”

“Er zijn onnozelaars die dachten dat Remco de Tour zou winnen, maar ik heb vanaf dag één gezegd: Alles vanaf plaats vijf is goed, maar het mag ook het podium zijn“, vertelt Lefevere, die louter positief is over Evenepoel. “Remco heeft nog geen enkele zwakte getoond. Het is on-Remcoos, om het zo te zeggen. Hij doseert. Nu al snapt hij dat je dat in de Tour meer moet doen dan in elke andere koers. Niet vergeten: hij draagt vanaf dag twee de witte trui. Door het podium en de mediaverplichtingen is hij een uur later dan de rest in het hotel.”

Ook hoe Evenepoel zich profileert in de media, ziet Lefevere graag. “De perceptie is veel veranderd. Op zijn negentiende was hij zogezegd ‘een blaasje’ dat te veel babbelde. Kijk naar zijn palmares vandaag. Hij heeft alle criticasters de mond gesnoerd”, stelt de baas van Soudal Quick-Step. De ploeg bewijst zich ook als geheel. “Er is niks mooier dan de mensen de mond snoeren met de pedalen. […] Ik vind dat wij op dit moment voor geen enkele ploeg moeten onderdoen.”

‘Marketingpraatjes Visma | Lease a Bike sloegen dit jaar niet aan’
Over Visma | Lease a Bike heeft Lefevere ook nog wel wat te zeggen, nu van de dominantie van 2023 weinig meer te zien is. “Zeker is: hun marketingpraatjes sloegen dit jaar niet aan. Dat hele verhaal in de eerste week: We weten waar we mee bezig zijn, we weten wat er in de derde week gaat gebeuren… Ze kennen zogezegd al twee jaar de waardes van Pogačar en Remco. Ik ga in Nice toch met een big smile aan de finish staan. Elke vogel zingt en koerst zoals hij gebekt is, maar eerlijk: ik ben meer een tifoso van Pogačar dan van Vingegaard.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.