Lennard Kämna zet nieuwe stap in herstel: “Eerste fase van revalidatie afgerond”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 5 juni 2024 om 10:04

Lennard Kämna zet nieuwe stap in herstel: “Eerste fase van revalidatie afgerond”

Het herstel van Lennard Kämna gaat de goede kant op. De Duitser, die op 3 april betrokken raakte bij een zwaar trainingsongeval op Tenerife, heeft de eerste fase van zijn revalidatie succesvol weten af te ronden. “Nu staat hij voor de volgende stap”, laat BORA-hansgrohe, de ploeg van Kämna, weten.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Lennard boekt nog altijd een goede progressie na zijn ongeluk. Hij heeft eind mei zijn eerste blok van zijn revalidatie succesvol afgerond in een kliniek in Hamburg. Een emotionele mijlpaal was zijn terugkeer op de fiets: 44 dagen na zijn ongeluk op Tenerife kon hij op de rollers voor het eerst weer kort op zijn Specialized rijden”, beschrijft de Duitse formatie.

“Nu staat hij voor de volgende stap. Lennard bevindt zich inmiddels in het Red Bull Athlete Performance Centre, waar hij met de experts van RedBull en de medische afdeling van BORA-hansgrohe verdergaat met deel twee van zijn revalidatie. Het programma van de komende weken bestaat uit testen, fysiotherapie en trainingssessies.”

Het herstel van Kämna verloopt goed – foto: Joerg Mitter / Red Bull Content Pool

Kämna raakte op 3 april betrokken bij een zwaar trainingsongeval op Tenerife. Na een aanrijding met een auto verbleef Kämna enkele dagen op de Intensive Care. Vervolgens werd hij verplaatst naar een normale ziekenhuisafdeling. Daar werd hij verder behandeld aan zijn blessures: enkele gebroken ribben en een longkneuzing.

“Het was geen gemakkelijke periode in het ziekenhuis, maar ik ben het medische team en de verpleegkundigen zeer dankbaar voor wat ze hebben gedaan. Ik wil ook mijn vriendin en mijn familie bedanken. Zij hebben er alles aan gedaan om me zo comfortabel mogelijk te laten voelen. Ik ben zeer gemotiveerd om zo snel mogelijk weer op de fiets te stappen. Maar het belangrijkste is om weer gezond te worden”, liet Kämna begin mei weten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.