Onfortuinlijke Lennert Van Eetvelt aangereden op training: “Blij dat ik nog leef”
Foto: Cor Vos
vrijdag 31 mei 2024 om 11:41

Onfortuinlijke Lennert Van Eetvelt aangereden op training: “Blij dat ik nog leef”

Lennert Van Eetvelt heeft een pijnlijke valpartij gemaakt op training, nadat hij werd aangereden door een auto. Gelukkig voor het talent van Lotto Dstny lijkt de schade op het eerste gezicht mee te vallen.

Het is Van Eetvelt zelf die zijn verhaal doet via Instagram. “Mijn eerste rit van zeven uur lang sinds mijn knieproblemen zat er bijna op, tot ik van achteren werd aangereden door een auto die ‘probeerde om me te passeren’. En dat in een afdaling. Ik ben heel blij dat ik niet naast de weg belandde en op kan staan zonder serieuze blessures.”

Knieproblemen
“Toen mijn knieproblemen begonnen, was ik heel teleurgesteld dat ik in maart de Ronde van Catalonië niet kon rijden. De laatste weken was ik blij dat ik terug een beetje op de fiets kon zitten. Nu ben ik gewoon blij dat ik nog leef. Het is gek hoe snel deze dingen veranderen. Ik zou nu liever willen praten over hoe mijn herstel gaat, over hoeveel steun ik heb gekregen en hoe hard ik er naar uitkijk om weer te koersen. Maar ik ga eerst een paar dagen rust nemen om te herstellen, en om te genieten van de kleine dingen in het leven.”

Wanneer zijn terugkeer na knieproblemen er zit aan te komen, weet Van Eetvelt nog steeds niet. De winnaar van de UAE Tour staat al sinds de Strade Bianche – waarin hij elfde werd – aan de kant.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.