Lennert Van Eetvelt denkt nog altijd aan top-10: “Ik blijf hoe dan ook zo lang mogelijk strijden”
foto: Cor Vos
maandag 26 augustus 2024 om 19:17

Lennert Van Eetvelt denkt nog altijd aan top-10: “Ik blijf hoe dan ook zo lang mogelijk strijden”

Lennert Van Eetvelt liet zich zeker niet onbetuigd in de eerste week van de Vuelta a España 2024. De beloftevolle klimmer uit België verzamelde meerdere ereplaatsen, stond lang in de top-10 van het algemeen klassement en won zelfs bijna een etappe. En als het aan Van Eetvelt ligt, hebben we het laatste nog niet van hem gezien.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Van Eetvelt was in de eerste dagen een van de meest opvallende figuren in het Vuelta-peloton. De 23-jarige renner van Lotto Dstny maakte indruk bergop en wist dit bijna te bekronen met winst in de vierde etappe. Van Eetvelt juichte echter te vroeg en werd zo nog nipt geremonteerd door de sluwe Primoz Roglic. “Achteraf dacht ik: “Geen probleem, er komen nog ritten”, keek hij met Sporza op de eerste rustdag nog eens terug op die bewuste rit.

“Maar nu begint de spijt toch wel wat te komen. Als ik had gewonnen, had ik ook heel wat dagen de jongerentrui mogen dragen. Het is nu dus wel wat pijnlijk. Maar ik ben heel blij met hoe de eerste week verlopen is. Spijtig dat ik gisteren met een opdoffer de rustdag introk, maar het is nog heel lang en ik kijk uit naar de komende weken.”

Meesluipen in een vlucht?
Van Eetvelt is blij dat hij de komende dagen in iets koelere temperaturen kan fietsen (“de warmte maakte wedstrijden zoveel zwaarder”) en hoopt nog altijd op een mooie eindnotering in Madrid. “Ik heb de laatste zeven bergritten vorige maand verkend. Er komen nog heel wat mooie, maar ook lastige etappes aan. Ik was naar hier gekomen met het idee om een klassement te rijden.”

“Maar heel wat mannen zijn de laatste dagen toch meegeglipt met de vroege vlucht en hebben zo tijd gepakt. Misschien lukt dat ook voor mij nog ergens. Ik blijf hoe dan ook zo lang mogelijk strijden. Al is het maar om mijn lichaam beter te leren kennen voor volgende grote rondes. De jongerentrui zal heel moeilijk worden, maar ik zal tevreden zijn als ik terug in de top 10 geraak.”

AK

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.