Lennert Van Eetvelt droomt van rode trui: “Vandaag is misschien wel het moment”
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 20 augustus 2024 om 15:23

Lennert Van Eetvelt droomt van rode trui: “Vandaag is misschien wel het moment”

In de vierde etappe van de Vuelta a España zullen de mannen voor het klassement voor het eerst écht de degens kruisen. De finishstreep is namelijk getrokken op de Pico Villuercas (13,8 kilometer aan 7%). Lennert Van Eetvelt heeft de rit in ieder geval met rood omcirkeld in het routeboek.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De jonge Belg van Lotto Dstny is de eerste etappes van de Vuelta goed doorgekomen en begon met een achterstand van 1:07 op zijn landgenoot Wout van Aert aan de eerste bergetappe van de Ronde van Spanje. Ondanks zijn achterstand in het klassement, denkt Van Eetvelt aan de rode leiderstrui.

“Hier kijk ik al een week naar uit”, vertelde de 23-jarige coureur voor de start aan Het Nieuwsblad. “Dit is een eerste test, vanavond weten we meer over de vorm. Misschien dat ik wel iets ga proberen. Als ik ooit de rode trui wil dragen, is het vandaag misschien wel het moment. Als je het nooit probeert…”

Voor de start van de Vuelta sprak Van Eetvelt al zijn ambities uit. “Een plaats in de top-10 zou voor mij een goed klassement zijn. Ik ga alvast proberen om de favorieten te volgen en drie weken op een constant hoog niveau te rijden. Het is zeker niet mijn ambitie om mee te sluipen in een ontsnapping. De favorieten zo lang mogelijk volgen, dat is mijn plan.”


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.