zondag 20 oktober 2024 om 12:39

Lennert Van Eetvelt sluit seizoen op gedroomde manier af: “Mooi jaar, ondanks alle tegenslag”

Video Lennert Van Eetvelt kreeg het in de slotetappe zeker niet cadeau, maar de Belg slaagde er zondag in om de Gree-Tour of Guangxi 2024 op zijn naam te schrijven. De 23-jarige Vlaams-Brabander was na afloop dan ook bijzonder gelukkig. “Het is heel mooi om dit op de laatste dag nog mee te pakken”, vertelde hij voor de camera van WielerFlits.

Van Eetvelt begon met een – op het oog – mooie voorsprong aan de slotetappe van en naar Nanning, maar toch was er voor de start nog wel wat stress bij de jonge klimmer. “Ja, zeker en vast. Starten in de leiderstrui op de laatste dag is altijd stressvol. Je weet dat iedereen tegen je zal rijden, maar het is ook tof om in die trui te kunnen rijden. Voor de start werd er gezegd dat niemand van UAE Emirates mee mocht gaan in de vlucht, zeker Tim (Wellens, red.) en Pavel Sivakov niet.”

“Uiteindelijk hebben we toch de beslissing genomen om Tim te laten gaan, om daarna te proberen om te controleren. Dat was denk ik de juiste beslissing. De jongens hebben heel sterk gereden en gelukkig kregen we ook wat steun van dsm-firmenich PostNL. Dat maakte het mogelijk om de vluchters binnen schot te houden. Er waren na de laatste klim ook nog veel aanvallen, maar ik voelde me zelf ook nog heel goed. Het is heel mooi om dit op de laatste dag nog mee te pakken.”

Van Eetvelt greep de macht in de koninginnenrit naar Nongla – foto: Cor Vos

Toekomst
En zo zet Van Eetvelt op de best mogelijke manier een punt achter een succesvol maar ook turbulent seizoen. Maar hoe belangrijk is deze zege in Guangxi nu voor zijn verdere carrière? “Als je me voor de start van het seizoen had gezegd dat ik één WorldTour-ronde zou winnen, dan was ik al heel content geweest. Maar om er dan twee te winnen, dat is… Ik sta er niet goed bij stil, maar ik kan hier meer dan content mee zijn.”

“Ik kijk nu stap voor stap, doel voor doel. Ik ben blij dat ik me na de Vuelta a España nog heb kunnen herpakken. Ik was na de Vuelta toch wel vrij teleurgesteld, dat het na een goede start zo moest eindigen. Dit is voor mijn moraal een heel belangrijke wedstrijd geweest.”

Op het podium als eindwinnaar – foto: Cor Vos

En nu? Wat hoopt Van Eetvelt volgend jaar allemaal te verwezenlijken? “Mijn doelen voor volgend jaar blijven hetzelfde, maar dan hoop ik gewoon al mijn doelen te kunnen waarmaken. Dit was al een heel goed jaar. Als ik volgend jaar op hetzelfde niveau kan presteren, mag ik al blij zijn. Je wil natuurlijk altijd een beetje meer, maar het is – ondanks alle tegenslag – al zo’n mooi jaar geweest. Ik wil volgend jaar dan ook iets gelijkaardigs.”

AK

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.