Leontien van Moorsel ontkent: “Ik heb het niet gedaan”
dinsdag 19 december 2017 om 08:40

Leontien van Moorsel ontkent: “Ik heb het niet gedaan”

Leontien Zijlaard-Van Moorsel heeft voor het eerst uitgebreid gereageerd op de dopingbeschuldigingen van ex-wielerarts Peter Janssen. Ze ontkent opnieuw de aantijgingen. “Als je beschuldigd wordt van iets dat je niet hebt gedaan, dan doet dat heel veel pijn”, zegt Zijlaard-Van Moorsel in de talkshow Peptalk van Ziggo Sport.

Halverwege september betichtte verschillende bronnen in een groot artikel in de Volkskrant Zijlaard-Van Moorsel van dopinggebruik tijdens haar carrière. Wielerarts Janssen verklaarde onder meer epo te hebben verstrekt aan Van Moorsel en haar man Michael Zijlaard. “Ik heb destijds tegen de Volkskrant gezegd dat iedere dag dat God mij geeft ik eerlijk naar mijzelf kan kijken in de spiegel. En dat hebben ze niet toegevoegd aan het stuk”, zegt Van Moorsel, die zich niet herkent in de aantijgingen. “Bij De Wereld Draait Door werd gezegd: ‘ze ontkent het niet’. Maar ik heb echt gezegd tegen de journalisten dat ik het niet heb gedaan.”

Na publicatie van het artikel heeft ze bewust een aantal maanden buiten de schijnwerpers van de media geleefd om het geen invloed te laten hebben op haar gezinsleven. “Ga je dochter van tien jaar maar eens uitleggen dat de wereld zo hard in elkaar zit. Dat doet jezelf en je gezin heel veel pijn. Dus hebben we er bewust voor gekozen om even helemaal uit beeld te gaan. Als ik geen kind had gehad, had ik dat zeker niet gedaan.”

Hoewel ze alle beschuldigingen ontkent, stapt ze niet naar de rechter met een aanklacht tegen wielerarts Janssen. “Dan laat je de kwestie langer leven. En dan gaat het je gezin aan, want je kind wordt daar ook mee belast. Bovendien wordt het een welles-nietes-spelletje. Hij zegt dat ik het gedaan heb, en ik zeg dat ik het niet heb gedaan. Maar ik kan niet met bewijs komen, want er is geen bewijs.”

Bekijk hier het gesprek met Leontien Zijlaard-Van Moorsel

RIDE Magazine
53 Reacties
20-12-2017 00:54
Simplex,

De door jou gebezigde argumenten ter verdediging van Van Moorsel zijn inwisselbaar voor die welke werden aangevoerd ter verdediging van Lance Armstrong, totdat hij bekende.
20-12-2017 18:25
Ze heeft alle schijn tegen:
- waarom op bezoek bij een dopingdokter? Er zijn immers nog zoveel andere doktoren.
- de familie van Moorsel - Zijlaard werkt nu intens samen met de grote langdurige ontkenner Maikel Boogaard, daarmee omarmen ze de doping ook.
20-12-2017 18:54
@wm
Wat is het verschil met een dokter en dopingdokter en wie zegt of die pillen uberhaupt wat hebben bijgedragen aan haar prestaties? Had zelf veel baat bij Davitamon, wonderspul en gewoon bij de droogist verkrijgbaar.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.