Liane Lippert zegeviert vanuit vroege vlucht in Giro d’Italia Women
foto: Cor Vos
vrijdag 12 juli 2024 om 14:38

Liane Lippert zegeviert vanuit vroege vlucht in Giro d’Italia Women

Liane Lippert heeft de zesde etappe van de Giro d’Italia Women gewonnen. De Duitse renster, die dit seizoen een comeback moest maken na een lastige blessure, versloeg Ruth Edwards en Erica Magnaldi vanuit de vroege vlucht. Elisa Longo Borghini blijft leidster in het algemeen klassement.

De zesde dag in de Giro d’Italia Women was er eentje voor de puncheurs en klimsters. Er moest een kleine 160 kilometer afgelegd worden tussen San Benedetto del Tronto en Chieti. Onderweg stonden er heel wat stevige heuvels op het menu. De finish lag op de top van een beklimming van derde categorie. 

De dag werd gekleurd een vroege vlucht van vier. Liane Lippert (Movistar), Ruth Edwards (Human Powered Health), Ane Santesteban (Laboral Kutxa – Fundación Euskadi) en Erica Magnaldi (UAE Team ADQ) sloegen de handen in elkaar. Het viertal werkte goed, zelfs tot diep in de finale. Daardoor begonnen ze met een voorsprong van een goede twee minuten aan de slotbeklimming.

De drie sterkste vluchters in beeld – foto: Cor Vos

Lippert regelt het sprintje
Santesteban moest al snel lossen op de beklimming, waardoor Lippert, Edwards en Magnaldi met z’n drieën het moesten volhouden. Ze blijven goed samenwerken, maar het uitgedunde peloton kwam wel steeds dichter. In de laatste kilometers werd het zeer nipt, maar het drietal kon uiteindelijk toch overleven.

Zo kregen we een sprint met drie in de straten van Chieti. Lippert begon sterk aan de sprint, maar Edwards kwam er ook goed langs. De Amerikaanse kon haar sprint echter niet volhouden tot de streep, waardoor Lippert haar handen in de lucht kon steken. Voor de Duitse is het haar eerste zege van het seizoen, dat vooral getekend werd door blessurelast. De favorieten bleven elkaar, waardoor Longo Borghini leidster blijft.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.