Lidl-Trek met Bauke Mollema, Sam Oomen en favoriet Mattias Skjelmose in Waalse Pijl
foto: Cor Vos
dinsdag 16 april 2024 om 12:28

Lidl-Trek met Bauke Mollema, Sam Oomen en favoriet Mattias Skjelmose in Waalse Pijl

Mattias Skjelmose voert woensdag Lidl-Trek aan in de Waalse Pijl. De Deen, die vorig jaar als tweede eindigde op de Muur van Hoei, heeft het gezelschap van twee Nederlanders: Bauke Mollema en Sam Oomen.

Skjelmose moest vorig jaar enkel Pogacar voorlaten in de Waalse Pijl. Dit jaar geldt hij opnieuw als een van de favorieten voor de zege. Voorlopig eindigde Skjelmose dit jaar in bijna elke koers waarin hij startte bij de eerste vijf. Hij begon het seizoen met een derde plek in de Faun-Ardèche Classic, werd vijfde in de Faun Drôme Classic en eindigde respectievelijk als vierde en derde in Parijs-Nice en de Ronde van het Baskenland. Alleen in de Amstel Gold Race, afgelopen zondag, haalde hij de top-vijf niet. Na een tactische koers werd hij in Zuid-Limburg zeventiende.

Mollema deed het beter in de Amstel Gold Race. De Nederlander kwam als zevende over de streep, nadat hij in de slotrit van de Ronde van het Baskenland als zesde was geëindigd. In het verleden eindigde Mollema al vijf keer in de top-tien van de Waalse Pijl. De laatste keer dat hem dat lukte, dateert al wel weer van 2019. Dat jaar werd hij zesde.

Naast Skjelmose, Mollema en Oomen, rijden voor Lidl-Trek ook nog Andrea Bagioli, Toms Skujins, Julien Bernard en Patrick Konrad.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.