Lidl-Trek mikt met Giulio Ciccone op top-5 in Tour de France: “Er is nog marge”
foto: Cor Vos
zondag 14 juli 2024 om 09:22

Lidl-Trek mikt met Giulio Ciccone op top-5 in Tour de France: “Er is nog marge”

Giulio Ciccone wist zich in de eerste twee weken van de Tour de France misschien nog niet echt te onderscheiden, maar de Italiaan staat na veertien etappes toch maar mooi achtste in het algemeen klassement. En volgens zijn ploegleider bij Lidl-Trek, Steven de Jongh, zit er nog meer in het vat.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Amerikaanse formatie kijkt naar boven en mikt met Ciccone op een top 5-notering in Nice. “We zijn heel tevreden over Giulio. Ik denk dat er nog wel marge is naar boven toe”, laat De Jongh weten in De Avondetappe. “Hij is heel ziek geweest na het Critérium du Dauphiné. Vlak voor het Italiaans kampioenschap hebben we de beslissing genomen dat Giulio deze wedstrijd zou rijden. Dat ging goed.”

Lidl-Trek besloot Ciccone vervolgens op te nemen in de achtkoppige selectie voor de Ronde van Frankrijk. Een keuze die vooralsnog goed uitpakt. “We wisten voor de Tour al dat hij naar het einde toe zou verbeteren. Dit is een bevestiging.”

Ciccone staat voorlopig dus achtste, op iets meer dan negen minuten van geletruidrager Tadej Pogacar, maar de ploeg wil meer. “We hopen dat hij de top-5 kan halen. Maar als het een zesde of zevende plek is, dan heeft hij een goede ronde gereden. Hij heeft nog nooit top-10 gereden in een grote ronde en om dat te doen in de Tour. Dat is toch een heel hoog podium.”

Bevestiging 
De 29-jarige klimmer maakte voorlopig vooral furore als rittenkaper. “Maar Giulio heeft al heel lang de wens om een goed klassement te rijden. Voor hem is het van grote waarde dat hij het kan volhouden tot Nice. Voor ons is dat ook belangrijk. Dat hij eindelijk de bevestiging krijgt dat hij een grote ronde aankan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.