Lifeplus-Wahoo stopt definitief door meerdere financiële tegenslagen
foto: Cor Vos
donderdag 8 augustus 2024 om 13:31

Lifeplus-Wahoo stopt definitief door meerdere financiële tegenslagen

Lifeplus-Wahoo stopt definitief. De Britse ploeg is genoodzaakt om een punt te zetten achter hun project door financiële problemen. Een aantal tegenslagen in het recente verleden, waaronder de fietsendiefstallen, hebben daartoe meegedragen.

Het team maakte het nieuws zelf bekend op sociale media, waar ze een statement de wereld instuurden. “We zijn erg verdrietig om te moeten aankondigen dat er een einde komt aan Drops Cycling – die momenteel koersen onder de naam van LifePlus-Wahoo. We hadden genoeg sponsors aangetrokken voor 2025, maar we zijn er niet in geslaagd om onze naamrechten te verkopen voor een groot genoeg bedrag. Dat budget komt niet overeen met de voorwaarden van een licentieaanvraag voor een UCI ProTeam.”

“We zijn niet zeker of ons project op continentaal niveau levensvatbaar is, waardoor we niet de behoefte voelen om daar te gaan worstelen met een klein budget op een grotendeels ongereguleerd niveau.”

Financiële problemen
De ongunstige financiële situatie is er gekomen bij LifePlus-Wahoo na enkele tegenslagen. “De alsmaar stijgende racekosten, het verlies van sponsorinkomsten zonder deelname aan de Tour de France Femmes, de recente fietsendiefstallen en een lopend geschil over een partnerschap. Dat alles heeft ervoor gezorgd dat we onze laatste race gereden hebben. Het is een ware rollercoaster geweest sinds ons bescheiden begin in 2016, maar het was een genoegen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.