Lindsay De Vylder en Fabio Van den Bossche veroveren zilver op koppelkoers WK baanwielrennen
foto: Cor Vos
zondag 20 oktober 2024 om 17:08

Lindsay De Vylder en Fabio Van den Bossche veroveren zilver op koppelkoers WK baanwielrennen

Duitsland heeft goud gepakt op het laatste onderdeel van het WK baanwielrennen. Tijdens de koppelkoers bij de mannen wisten Roger Kluge en Tim Torn Teutenberg met ruim verschil te winnen. Het zilver ging naar Lindsay De Vylder en Fabio Van den Bossche namens België, die bij de laatste sprint Denemarken nog passeerden. Nederland reed goed, maar strandde op de zesde plaats.

Nederland en België gingen uitstekend van start op in de koppelkoers. Het oranje koppel bestond uit Yoeri Havik en Vincent Hoppezak, terwijl Linsday De Vylder en Fabio Van den Bossche een team vormden namens België. Doordat Duitsland en Portugal al vroeg een ronde voorsprong pakten, namen die duo’s een voorsprong op de andere favorieten. België en Denemarken wisten door het winnen van sprints wel de aansluiting te vinden.

Even na halfkoers liepen de Duitsers, met Roger Kluge en Tim Torn Teutenberg, uit naar een ruime voorsprong. Een geslaagde aanval met België en Nederland zorgde voor grotere verschillen, waarna ook Denemarken een ronde pakte. Op die manier leek het in de laatste 50 rondes een strijd te worden tussen vier landen om de wereldtitel. Dat werden er vijf, want Portugal mengde zich ook nog.

Duitsland liep ondertussen steeds verder uit door ook bij tussensprints veel punten te scoren. Nederland bivakkeerde op een vijfde plaats en had een nieuwe ronde voorsprong nodig om nog kans te maken op een medaille. Een aanval van Hoppezak en Havik werd echter gecounterd door de Belgen, en een late poging van de Denen om de Duitse koplopers nog onder druk te zetten werd eveneens tenietgedaan.

In een chaotische slotfase kwamen Kluge en Teutenberg niet meer in gevaar, zij gingen met de WK-titel naar huis. Door een sterke slotsprint wisten De Vylder en Van den Bossche in extremis nog zilver uit het vuur te slepen en thuisland Denemarken naar het brons te duwen. Nederland moest het doen met zesde plaats, nog ruim achter de medailles.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.