Lokale favoriet Michael Woods op tijd hersteld voor GP de Montréal
foto: Cor Vos
dinsdag 10 september 2024 om 15:16

Lokale favoriet Michael Woods op tijd hersteld voor GP de Montréal

Michael Woods zal zijn Canadese kampioenstrui showen in de Grand Prix Cycliste de Montréal. De 37-jarige renner moest wegens vermoeidheidsklachten opgeven in de voorbije Vuelta a España, maar is op tijd fit voor de wedstrijd van komende zondag.

Woods kan niet wachten om te koersen voor eigen volk. “Ik kijk er echt naar uit om in Montréal te rijden, en al helemaal in de Canadese kampioenstrui. Het is echt een droom om als nationaal kampioen deel te nemen aan deze wedstrijd. Het is voor mij bijna een thuiskoers, aangezien Ottawa erg dicht bij Montréal ligt.”

“Ik ken vrienden die elk jaar vanuit Ottawa naar Montréal rijden om de race bij te wonen. Het is voor mij dus een speciale wedstrijd. Het is supercool om er te rijden in de Canadese trui”, laat Woods weten via zijn ploeg Israel-Premier Tech. De puncheur lijkt te passen voor de QP de Québec, die twee dagen eerder op het programma staat.

Doorgaan op Vuelta-elan? 
Het is afwachten of Woods zondag – na zijn opgave in de Vuelta – over de benen beschikt om mee te doen voor de zege in Montréal. In de Ronde van Spanje was de ervaren klimmer nog erg succesvol. In de dertiende etappe bleek hij namelijk de sterkste renner uit de vlucht en soleerde hij op de steile flanken van de Puerto de Ancares naar de ritzege.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.