López beloont Astana-heerschappij met zege op Green Mountain in Oman
foto: Sirotti (archief)
zaterdag 17 februari 2018 om 11:56

López beloont Astana-heerschappij met zege op Green Mountain in Oman

De koninginnenrit in de Tour of Oman 2018 is ten prooi gevallen aan Miguel Ángel López. De 23-jarige Colombiaan kwam net voor ploeggenoot Alexey Lutsenko boven en wist zo de overmacht van Astana op de slotklim te verzilveren. Jesús Herrada eindigde als derde. Een ijzersterke Lutsenko neemt een optie op de eindzege; hij reed Greg Van Avermaet uit de leiderstrui.

Ligthart schuift mee
Met dertig graden Celsius op de thermostaat vertrok het peloton voor 150 kilometer door Oman. Al snel wisten zes renners dat ze een dag lang voor het peloton uit zouden rijden. Een van hen was Roompot-Nederlandse Loterij-renner Pim Ligthart. Hij kreeg het gezelschap van Marco Marcato (UAE Team Emirates), Benjamin Declercq (Sport Vlaanderen-Baloise),  Nicholas Schultz (Caja Rural-Seguros RGA), Robin Carpenter en Adam De Vos (beiden Rally Cycling). De zes verzamelden een maximale voorsprong van dik vijf minuten.

Astana heer en meester
Bij het opdraaien van de slotklim hadden de koplopers nog een voorgift van een kleine twee minuten op het eerste deel van het peloton. Onder impuls van Jan Hirt (Astana) werd Marcato als laatste teruggehaald. In het wiel van de Tsjech zaten op dat moment alleen nog Lutsenko, López en Gorka Izagirre. De Spanjaard moest er niet veel later af, waarna ook Hirt zijn bordje leeg had gegeten. Lutsenko en López reden vervolgens samen naar de streep. De Colombiaan won de rit, terwijl de Kazach de eindzege bijna niet meer kan ontgaan.

RIDE Magazine
27 Reacties
17-02-2018 18:18
Lutsenko is toch gewoon een prima coureur? Goede Vuelta gehad en vorig jaar al een paar andere knappe resultaten.
18-02-2018 09:56
Van Avermaet zakt er hier wel heel erg ver doorheen. Dat het geen kanshebber was lijkt me duidelijk, maar meer dan 2 min verliezen had ik dan weer niet verwacht. Zeker niet als bijvoorbeeld Haas er wel prima bij kan blijven. Nog niet echt in vorm?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.