Lore De Schepper eerste leider in Tour de l’Avenir Femmes, derde plaats Nienke Vinke
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 21 augustus 2024 om 18:57

Lore De Schepper eerste leider in Tour de l’Avenir Femmes, derde plaats Nienke Vinke

Lore De Schepper is de eerste leider van de Tour de l’Avenir voor vrouwen. Het 18-jarige talent uit België, normaal gesproken koersend voor AG Insurance-Soudal, was in de klimproloog van 2,1 kilometer op La Rosière twee seconden sneller dan Isabella Holmgren (Canada). De derde plaats was voor Nienke Vinke namens Nederland.

De Schepper legde op de beklimming het parcours (2,1 km aan 6,9%) af in 5.41 minuut, goed voor een gemiddelde snelheid van 22,2 km/h. Veldrijdster Holmgren gaf twee seconden toe en daarna was het gat een stuk groter. Nummer drie Vinke verloor al twaalf seconden op de Belgische winnares. Millie Couzens (Groot-Brittannië) en Eleonora Ciabocco (Italië) maakten de top-5 compleet. Maud Oudeman was de tweede Nederlandse in de top-10 van de proloog, zij werd zesde op 18 seconden.

De Tour de l’Avenir Femmes 2024 kent nog drie bergetappes. Donderdag is een bergrit met finish op Les Karallis, vrijdag een etappe over de Col du Mont-Cenis en zaterdag de slotrit met aankomst op de onverharde Colle delle Finestre.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.