Lorena Wiebes doet er nog eentje bij: vier op vijf in Baloise Ladies Tour
Foto: Cor Vos
zaterdag 20 juli 2024 om 20:11

Lorena Wiebes doet er nog eentje bij: vier op vijf in Baloise Ladies Tour

Lorena Wiebes heeft voor de tweede keer op één dag mogen juichen in de Baloise Ladies Tour. De Nederlandse van SD Worx-Protime won met overmacht de individuele tijdrit en verstevigt zo haar leidersplaats nog wat meer.

Deze voormiddag moesten de renners al een eerste keer de fiets opkruipen voor etappe 3a van de Baloise Ladies Tour. Er stond oorspronkelijk een vlakke etappe van 94 kilometer op de planning, maar door een zware val en bijhorende neutralisatie werden dat er slechts 66. Wiebes toonde zich ook toen al oppermachtig, nadat ze ook in de eerdere etappes al een mooie voorsprong veroverde. Wiebes won immers de proloog en etappe één, de dag nadien kon Charlotte Kool haar rondje redden met een ritzege.

Pas laat op de avond moesten de rensters opnieuw in actie komen voor een individuele tijdrit van 11 kilometer, nog steeds in Zwevegem. Wiebes sprak op voorhand al de ambitie uit dat ze ook daar haar zinnen op had gezet, en zo geschiedde. Al bij het eerste tussenpunt, dat na 5 kilometer lag te wachten, deed ze een hele hap van de toenmalige toptijd van Marion Norbert-Riberolle (Fenix-Deceuninck) af.

Bij de finish was Wiebes zowaar nog meer oppermachtig. De Nederlandse dook als enige onder het kwartier en was daarmee 15 seconden sneller dan Riberolle. Thalita de Jong mocht een mooie derde plaats claimen op 17 seconden, terwijl Charlotte Kool – tot voor de tijdrit de nummer twee in het klassement, op 6 seconden – haar tijdritbenen niet vond en bijna een minuut moest toegeven.

Zondag besluit de Baloise Ladies Tour met een vlakke etappe in Deinze van 117 kilometer. Ook daar mag Wiebes zich natuurlijk tot de topfavorieten rekenen. De eindzege kan haar alvast nog lastig ontglippen, aangezien Pfeiffer Georgi nu de dichtste achtervolger is in het klassement op 44 seconden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.