Lotte Kopecky grijpt naast derde wereldtitel op rij op de afvalkoers
foto: Cor Vos
donderdag 17 oktober 2024 om 20:19

Lotte Kopecky grijpt naast derde wereldtitel op rij op de afvalkoers

Lotte Kopecky had haar derde wereldtitel op rij op de afvalkoers voor het grijpen, maar de topfavoriete uit België werd op het WK baanwielrennen in Denemarken verrassend geklopt door Ally Wollaston uit Nieuw-Zeeland. Een moegestreden Kopecky werd in de eindsprint op kracht en overtuiging geklopt door Wollaston.

Onder meer Jennifer Valente, Ally Wollaston en Letizia Paternoster werden genoemd als de grote concurrenten van topfavoriete Lotte Kopecky. De Belgische kopvrouw reed een overtuigende koers en zat continu op de voorposten van het pelotonnetje, waardoor ze knap standhield tot de laatste vijf. Martins haalde die finale met vijf niet.

De strijd om de medailles werd erg spannend. Nadat eerst de Ierse Lara Gillespie afviel, moest vervolgens Paternoster het veld ruimen na een millimetersprint met Wollaston. Kopecky, Valente en Wollaston streden daardoor om het goud, zilver en brons. Valente moest genoegen nemen met brons, waardoor het een duel werd tussen Kopecky en Wollaston om de wereldtitel. Daarin bleek Wollaston in de laatste bocht over de beste benen te beschikken.

Kopecky werd in 2022 (Parijs) en 2023 (Glasgow) wereldkampioene op de afvalling. Daarnaast won ze al eens WK-zilver op dit onderdeel en is ze de laatste drie jaar Europees kampioene geworden op de afvalkoers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.