Lotte Kopecky had corona na Giro: “Denk niet dat het gevolgen zal hebben voor de Spelen”
foto: Cor Vos
donderdag 25 juli 2024 om 18:30

Lotte Kopecky had corona na Giro: “Denk niet dat het gevolgen zal hebben voor de Spelen”

Lotte Kopecky heeft na de Giro d’Italia Women corona gehad. Dat vertelde ze bij VTM Nieuws. De wereldkampioene denkt echter niet dat ze tijdens de Olympische Spelen nog veel last zal hebben van deze infectie.

“Ik heb er niet veel schrik voor Covid, want ik ben uit de Giro gekomen met een corona-infectie”, vertelde Kopecky. “Ik ben er dus wel even immuun tegen. Ik denk niet dat de infectie invloed zal hebben om mijn prestaties. Ik heb het na de positieve test enkele dagen rustig aan gedaan, maar afgelopen weekend op de piste voelde alles goed. Ik denk dus niet dat het gevolgen zal hebben.”

Putten
Voor Kopecky beginnen de Olympische spelen zaterdag, met de individuele tijdrit. Het parcours, dat ze woensdag verkende, viel haar enigszins tegen. “Het wegdek is niet in geweldige staat. Er zijn heel veel putten, waardoor het heel moeilijk was om een goede lijn te zoeken. Dat maakt het moeilijk om goed in die positie te blijven. Je moet continu alert zijn.”

De vrouwen rijden net als de mannen 32,4 kilometer tegen de klok. “Ergens denk ik wel dat dat in mijn voordeel is. Ik ben wel een renster die vermoeid nog altijd hoge vermogens kan leveren. Maar het blijft ook wel een vraagteken hoe ik zo’n lange tijdrit verteer.”

Kleinste medaillekans in tijdrit
Kopecky zal na de tijdrit ook nog de wegrit en het omnium op de baan rijden. “Ik denk dat ik zaterdag in de tijdrit de minste kans heb op een medaille. Dat mogen we wel zeggen. Ik ga mijn best doen. Als het resulteert in een medaille, zal ik daar heel blij mee zijn, maar als dat niet het geval is, hoef ik niet te panikeren. Er komen dan nog twee heel mooie kansen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.