Lotte Kopecky is de beste in Ronde van Romandië: “Ik ben blij met mijn vorm”
foto: Cor Vos
zondag 8 september 2024 om 17:13

Lotte Kopecky is de beste in Ronde van Romandië: “Ik ben blij met mijn vorm”

Lotte Kopecky kwam, zag en overwon in de Ronde van Romandië. De wereldkampioene won geen etappe, maar ze bleek na drie ritten wel de beste in het eindklassement. Ze was na afloop dan ook erg tevreden. “Vandaag was een zo goed als perfecte dag.”

Kopecky moest in de lastige slotrit van en naar Morges – met onderweg zo’n 2.000 hoogtemeters – nog wel opletten voor eventuele aanvallen van haar concurrentes. SD Worx-Protime wist met Niamh Fisher-Black echter een renner mee te sturen in de aanval en zat zo in een spreekwoordelijke zetel.

“We wisten dat we met Niamh konden spelen, want ze stond niet ver in het klassement”, keek Kopecky na afloop, in het flashinterview, terug op de slotrit. “Het was ideaal dat ze in de vlucht zat. Andere teams dichtten het gaatje. Het is jammer voor haar dat ze niet kon winnen.”

Kopecky kwam de voorbije dagen ook telkens net te kort voor de dagzege, maar is desalniettemin zeer tevreden over haar optreden op Zwitserse bodem. “We reden hier om te kijken hoe het met de vorm is. Ik ben er blij mee. Ik had graag een rit willen winnen, maar we hebben de eindzege. Demi (Vollering, red.) won een mooie rit, dus we mogen niet klagen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.