Lotte Kopecky: “Marianne Vos en ik waren te veel op elkaar gefocust”
Foto: Cor Vos
zondag 4 augustus 2024 om 18:47

Lotte Kopecky: “Marianne Vos en ik waren te veel op elkaar gefocust”

Lotte Kopecky was vooraf misschien wel de topfavoriete, maar ze moest zich in de olympische wegrit in Parijs tevredenstellen met de bronzen medaille. Een uitslag waar de Belgische wel mee kan leven, zo vertelde ze bij Eurosport.

Net op het eerste beslissende moment in de wedstrijd, werd Kopecky opgehouden door een grote valpartij in het peloton. Vanaf dat moment reed ze (te) vaak achter de feiten aan, zo besefte ze ook zelf.

“Voor mij was het een shit-finale. Voor de eerste keer Montmartre was ik al een beetje achterop. Daar moest ik wel een inspanning doen, of ik was nooit meer terug in de koers geraakt. Vanaf ik kwam aansluiten bij die groep, was het hollen en stilstaan. Er waren heel veel aanvallen. Toen Marianne en Blanka voorop kwamen, wist ik dat het lastig zou worden om hen nog terug te pakken. Zeker als ze dertig seconden pakten.”

Samen met een ijzersterke Faulkner kwam Kopecky toch terug voorin, maar de Amerikaanse toonde zich tactisch de beste. “Toen ze ging, keken we met z’n drieën naar elkaar en het was gebeurd. Ik wist sowieso al dat het lastig wou worden om de wedstrijd te winnen, dus ik kwam hier voor een medaille. Ik ben heel trots dat dat is gelukt.”

Waarom keek Kopecky meteen naar Vos? “We waren waarschijnlijk te veel op elkaar gefocust. Op papier is ze de snelste, dan begin je na te denken natuurlijk. Vanaf Faulkner ging, wist ik onmiddellijk dat we ze nooit meer gingen zien. Toen ging mijn hoofd onmiddellijk naar een medaille.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.