Lotte Kopecky knokt zich terug en prolongeert haar wereldtitel: “Sprintscenario was perfect”
foto: Cor Vos
zaterdag 28 september 2024 om 17:17

Lotte Kopecky knokt zich terug en prolongeert haar wereldtitel: “Sprintscenario was perfect”

Lotte Kopecky heeft op het wereldkampioenschap in Zwitserland haar wereldtitel verdedigt. De Belgische moest in de finale enkele keren een groepje laten gaan, maar wist iedere keer terug te keren. In de sprint was zij overtuigend de sterkste en veroverde zo de regenboogtrui. “Ik moest mijn energie op de juiste momenten gebruiken”, aldus de kersverse wereldkampioen.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Het is vooral een gevoel van ongeloof”, opent Lotte Kopecky na haar overwinning in Zürich. Na haar winst gaan haar gedachte eerst uit naar het verschrikkelijke nieuws eerder dit WK. “Ik wil allereerst de familie van Muriel Furrer condoleren. De minuut stilte aan de start en de emoties bij alle renners was heel heftig. Dat is verschrikkelijk om te zien. Dit is ook een titel voor haar.”

Die titel kwam voor Kopecky niet vanzelf. In een koud en nat Zürich had de Belgische het niet altijd makkelijk. “Het was een hele irritante dag. Het was veel aan het regenen en het was niet warm. In de afdaling kreeg je het zo koud. Drie rondes voor het einde had ik het ijskoud. Ik probeerde mijn hoofd koel houden.”

In de finale van de koers moest Kopecky een favorietengroep met onder andere Demi Vollering laten gaan. Toch wist zij de aansluiting weer te vinden. “Op de steile klimmetjes had ik minder moeite, maar op de langere klim had ik de laatste keer moeite om Demi te volgen. Ik probeerde mijn eigen tempo te houden en terug te komen. Het was vooral mentaal heel lastig. Ik moest mijn energie op het juiste moment gebruiken.”

Toen Kopecky was teruggekeerd kon de focus naar de sprint. Voor de rappe Belgische ontvouwde zich een perfect scenario. “De Australische renster kwam van achter en Vollering reageerde direct. Dat scenario was voor mij perfect.”

Weer een jaar in de regenboogtrui – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.