Lotte Kopecky zet succesreeks voort op BK tijdrijden: “Altijd fijn om Belgische titel te vernieuwen”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 20 juni 2024 om 15:27

Lotte Kopecky zet succesreeks voort op BK tijdrijden: “Altijd fijn om Belgische titel te vernieuwen”

Er stond geen maat op Lotte Kopecky tijdens het BK tijdrijden in Binche. De renster van SD Worx won de chronoproef met overmacht en pakte zo haar zesde opeenvolgende Belgische tijdrittitel. “Het is altijd fijn om de Belgische titel te vernieuwen”, zei ze in het flashinterview na afloop.

“Het was op zich wel een mooi parcours, met een goede staat van de wegen”, vertelde Kopecky over haar tijdrit. “Maar het was ook wel heel lastig. Er waren enkele lastige stukken: wind tegen, licht oplopend. Dus ja, het was een heel mooi tijdritparcours. (…) In het tweede deel van het parcours kon je het grootste verschil maken. Het eerste stuk was heel snel, met ook een aantal dalende stukken, waardoor het moeilijk was om echt tijd te pakken. Maar het tweede deel was wel echt het lastigste.”

Het was voor de zesde keer dat Kopecky zich tot Belgisch kampioen tijdrijden kroonde. “Het wordt inderdaad veel”, bevestigde de 28-jarige renster lachend de vaststelling van de interviewer. “Maar het blijft fijn natuurlijk.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.