Lotto-ploeg bevestigt vertrek Dstny: “Geen reden tot bezorgdheid”
foto: Cor Vos
woensdag 31 juli 2024 om 08:57

Lotto-ploeg bevestigt vertrek Dstny: “Geen reden tot bezorgdheid”

De wegen van de Lotto-ploeg en tweede naamsponsor Dstny scheiden aan het einde van het jaar. Dstny-CEO Daan De Wever vertelde afgelopen weekend in De Tijd al dat zijn bedrijf aan het einde van het seizoen stopt als naamgevende sponsor, vooral door het gedrag van Lotto-topman Jannie Haek. “Wij zijn vastbesloten om verder te bouwen op de solide basis die we vandaag hebben”, legt Lotto-Dstny op haar ploegsite – gek genoeg alleen op het Engelse deel – uit.

Het team laat in een persbericht weten dat beide naamsponsors hun eigen weg gaan, maar dat Lotto een gevestigde naam in het peloton blijft en verder bouwt aan ‘een mooie toekomst’. Volgens de ploeg hebben beide sponsors een prachtig verhaal geschreven, waarbinnen Arnaud De Lie vorige maand Belgisch kampioen werd, Victor Campenaerts een etappe in de jongste Tour de France wist te winnen en Jarno Widar heer en meester was in de Giro Next Gen. De jongeling ligt ook de komende jaren (tot eind 2027) nog vast.

“We hebben al onze talenten veiliggesteld voor de toekomst, dat was onze topprioriteit”, zegt de CEO van de ploeg, Stéphane Heulot. Alleen Florian Vermeersch (UAE Emirates) was niet te behouden. “Jeugdig enthousiasme, aantrekkelijk koersen en de uitdager zijn van de grote teams blijven dus ook de komende seizoenen deel uitmaken van het DNA van het team. Daarnaast wil ik benadrukken dat er achter de schermen de afgelopen tweeënhalf jaar uitstekend is samengewerkt om al dit succes te realiseren.”

Stéphane Heulot (rechts) – foto: Facepeeters / Lotto Dstny

Bezorgdheid
Met het vertrek van onder meer Campenaerts (Visma | Lease a Bike), Andreas Kron (Uno-X Mobility), Pascal Eenkhoorn (Soudal-Quick-Step), Sylvain Moniquet (Cofidis) en Thomas De Gendt (stopt) vertrekken er een aantal sterkhouders, die te lang moesten wachten op een contractaanbieding. Achter de schermen zijn er meer renners die momenteel nog een concrete aanbieding moeten aanzien, na een eerder mondeling akkoord. De financiële toestand bij de Belgische ploeg staat het niet toe om op dit moment nieuwe contracten af te sluiten.

“Het vertrek van Dstny is geen reden tot bezorgdheid”, zegt Karel Van Eetvelt, voorzitter van Lotto-Dstny. “Er vinden verschillende gesprekken plaats om de toekomst van ons team veilig te stellen en er wordt hard gewerkt. De Nationale Loterij blijft onze belangrijkste partner, die ons eerder in moeilijke tijden heeft gesteund. We zijn vastbesloten om verder te bouwen op de solide fundamenten die we vandaag hebben. Als oudste ploeg in het peloton, met veertig jaar rijke geschiedenis, hebben we partners zien komen en gaan. Dat hoort bij wielrennen.”

Wel wil de Lotto-ploeg Dstny oprecht bedanken voor de steun en vertrouwen in het team de afgelopen tweeënhalf jaar.

Daan De Wever – foto: Cor Vos


flag-be Lotto-ploeg 2025

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.