‘LottoNL-Jumbo met sprinttrein rond Groenewegen naar de Tour’
Foto: Team LottoNL-Jumbo
donderdag 16 juni 2016 om 00:00

‘LottoNL-Jumbo met sprinttrein rond Groenewegen naar de Tour’

Dylan Groenewegen maakt volgende maand volgens De Telegraaf zijn debuut in de Tour de France. De 22-jarige sprinter wordt volgens de krant ondersteund door enkele renners die hem kunnen bijstaan in de finale van de vlakke ritten.

De snelle Amsterdammer krijgt een sprinttrein met Robert Wagner, Sep Vanmarcke en Maarten Wynants met zich mee. Voor Wagner zou het zijn eerste Tour worden. Daarnaast mogen Timo Roosen en Bert-Jan Lindeman zich opmaken voor een Tourdebuut. Ook Paul Martens zou kunnen rekenen op een selectie.

Wilco Kelderman is aangewezen als klassementsman. De negende renner in de Tourselectie zou Robert Gesink moeten worden. De nummer zes van de Tour van vorig jaar herstelt momenteel van een hersenschudding, die hij opliep bij een val in de Ronde van Zwitserland. Ploegleider Nico Verhoeven is optimistisch dat Gesink op tijd fit zal zijn. “Ik heb hem vandaag gesproken en Robert vertelde me dat hij geen last meer had van hoofdpijn. Dat lijkt me een gunstig teken”, aldus Verhoeven.

RIDE Magazine
116 Reacties
1 2 3 5
16-06-2016 00:03
Geen Bennett zou toch wel opvallend, en voor hem teleurstellend, zijn. Zal je zien dat kelderman goed gaat en dat ze hem missen...
Of mss heeft kruijswijk gezegd dat hij in de vuelta per se bennett erbij wil hebben, wie weet hoe de lijntjes lopen...
16-06-2016 00:06
Als je de titel leest lijkt het net alsof ze zonder klassementsmannen gaan...

Mooie selectie zou dit zijn. Met hopelijk een goede Kelderman en Gesink + een Groenewegen waarvan niemand weet waar op dit moment zijn plafond ligt (of hangt een plafond). Ik kijk er naar uit in ieder geval!!!
16-06-2016 00:07
Dat zou een heel mooi team zijn. Ik denk dat je met een heel andere mindset die vlakke etappes dan in gaat, anders kan je alleen verliezen (klassement) en nu kan je voor winst gaan.

Laatste stukje is ook wel een hele mooie opsteker, dat Gesink geen hoofdpijn meer heeft en waarschijnlijk dus toch mee kan. Ik denk dat Kelderman en hij elkaar goed kunnen ondersteunen. Gewoon kijken wie er beter voorstaat na een paar berg etappes.
16-06-2016 00:14
Ik denk dat dit leuk uitgedacht is van de Telegraaf en in grote lijnen zal hij best kloppen, met een beetje logisch nadenken kom je natuurlijk een eind als je van de 14 voorgeselecteerde uitgaat, maar helemaal kloppen doet hij volgens mij niet. Daarnaast heeft de ploeg zelf al gezegd pas een beslissing te nemen na de ZLM-toer en de ronde van Zwitserland. Ik bedoel er kan nog van alles gebeuren. Dit is in mijn ogen nog speculatie.
16-06-2016 00:18
Geen Bennett zou schandalig zijn. Het hele seizoen is ingericht op de klassementen en nu Groenewegen een paar sprints wint veranderen ze hun strategie. Als dit waar is, is dat slecht management. Kelderman krijgt alleen steun van Gesink, die ook een soort kopman is, en misschien niet eens fit. Ik voorzie een rampscenario zoals in de Giro.
16-06-2016 00:20
Eens met Rahimns. Kan eigenlijk niet geloven dat Bennett niet mee wordt genomen na zijn goede Dauphiné.

Ik wacht wel tot de ploeg zelf de selectie bekend maakt.
16-06-2016 00:23
Prima ploeg maar hoop dat bennet idd ipv roosen komt. Kijk alleen de grotere koersen maar zou toch niet weten wat die roosen gepresteerd heeft dit jaar of in het verleden? Voor mij onbekende renner
16-06-2016 00:26
@rahimns
Het valt me op dat je De Telegraaf nogal eens "beschuldigt" van verzinsels en onjuiste berichtgeving. Maar ze zitten er toch niet zo vaak naast en lijken me een redelijke bron te hebben als het gaat om informatie vanuit de TLJ-gelederen.
16-06-2016 00:27
Mooi. Hebben we in ieder geval de Nederlands kampioen in de Tour
16-06-2016 00:28
@PF
Als je geen (potentiële) klassementsleider bent heb je ook niet echt knechten bergop nodig. Alleen als je de wedstrijd moet controleren of echt de geletruidrager serieus naar de kroon wil steken is het van echt belang. Als je voor een top 10 rijdt kan je het ook met weinig ondersteuning wel af. Dat is toch vooral profiteren en daarna eigen tempo rijden als de echte toppers bij je wegrijden.
16-06-2016 00:28
volgens mij is die nog 22
16-06-2016 00:35
@PF

Dat wil zeggen dat je verwachr dat Kelderman uberhaupt mee gaat doen om de knikkers? Dwz, achter de grootste tenoren?
16-06-2016 00:38
sorry maar ik heb vandaag kelderman bezig gezien ,met alle respect maar ik ben helemaal niet optimistisch over hem,met alle respect la tour,costa,barquill,thomas,talansky,scarponi enz.zijn niet toch een stapje minder dan bardet,pinot,valverde porte,majka,rodriquez,aru,nibali om over froome,contador,quintana nog maar te zwijgen.ik had kelderman waarschijnlijk iets te hoog ingeschat ! ik ben bang dat hij net top 20 in de tour gaat halen maximaal top 15
16-06-2016 00:58
@jp dat is nou ook weer overdreven. De 4 besten bergop waren vandaag van garderen, costa, kelderman en thomas waar van v garderen en thomas gewoon top zijj in rondjess van 1 week, dus top 10 is nog wel mogelijk
16-06-2016 01:07
Al met al is de voorbereiding en indeling voor de Tour niet optimaal verlopen. Helemaal niet als je dat vergelijkt met de Giro, waar alle ballen op Kruiswijk gericht waren en dat plan werkte formidabel. Maar de Tour..... Begin dit jaar gaf Robert te kennen Os te willen rijden en Tour als voorbereiding te willen doen, dus niet voor AK. Kelderman dan maar voor het AK, Robert voor dagsucces en Hofland als sprinter. Maar Wilco heeft nog niet veel laten zien dit jaar, Moreno al helemaal niet en....damn..... Robert mag toch niet mee naar OS. Dan hem toch maar kopman maken en Wilco luitenant en daar verder de ploeg omheen bouwen, dus ook geen sprinter. Oh oh, Robert is gevallen en opnieuw de plannen wijzigen. Dylan doet het goed, dan kan hij wel zijn debuut maken en leren hoe het is om tussen de grote jongens te sprinten en klassement? Geen idee, maar ik geloof nooit dat Robert, na zo'n val hoge ogen gaat gooien en Wilco is er ook nog niet klaar voor.
Ik vind dat de keuze van Robert om voor OS te gaan niet slim is geweest en dat het veel roet in het eten gooit. Nogmaals, vergelijk het maar met Kruiswijk en Giro.
16-06-2016 01:31
Als dit klopt zou het een grote vergissing zijn om Bennet niet mee te nemen. Zonder hem wordt het gedeelte van de ploeg dat fatsoenlijk een berg op kan nog magerder dan het al is. En er zitten toch behoorlijk wat bergen in de Tour.

Hij kan bergop nog vrij lang iets betekenen voor Kelderman en Gesink (als die tenminste voldoende is herstelt) en mocht dat niet nodig zijn dan is hij ook een uitstekende vrijbuiter. Verder toonde hij in de Dauphine aan dat zijn vorm prima is.

Ik kan mij dus eigenlijk niet voorstellen dat ze Bennet niet zouden meenemen, op basis daarvan kan dit bericht mijn inziens dus ook niet kloppen.
16-06-2016 01:40
Bennet gaat sowieso mee net als Paul Martens, Sep, Wagner, Wynants en Kelderman.
Deze 5 sowieso.
Gesink kan je ook nagenoeg zeker op schrijven. Houdt je 3 plekken over.
Bennett rijdt een mooie Dauphine en kan mee voor Gesink en Kelderman. Daarnaast in de heuvel etappes kan hij meedoen voor ritwinst.
2 plekken over.
Die zou ik dan aan Lindeman en Groenewegen geven. Meest ideale ploeg.
Van alles wat.
16-06-2016 02:16
Zou natuurlijk een oneindig slecht plan zijn. Ben er al geen voorstander van hem überhaupt mee te nemen, laat staan een hele 'trein' voor hem op poten te zetten. Heel aardig talent die Groenewegen hoor, heeft een paar leuke .1 koersjes gewonnen maar Tour is natuurlijk wel even andere koek. Te verwachten dat hij daar iets klaar gaat spelen is al waanzin, laat staan specifiek mannen voor hem mee te nemen.

En ik weet niet wat Bennett moet doen om (als zo'n beetje enige fatsoenlijke klimknecht bij TLJ) mee te mogen naar de Tour, maar beter dan deze Dauphiné gaat hij niet rijden. Wordt daar gewoon 14e in het eindklassement, zijn kopmannen hadden het niet veel beter gedaan.

Nee, kan me er heel weinig van voorstellen dat een 'sprinttrein rond Groenewegen' het doel gaat zijn voor TLJ deze Tour. Of Gesink moet niet de enige zijn geweest die op zijn hoofd is gevallen...
16-06-2016 04:02
Groenewegen kan wel degelijk verrassen @Reynaerde, heeft niet de minsten in die ".1 koersjes" verslagen. Kan me niet voorstellen dat Bennett niet mee zou gaan, dat zou betekenen dat er bij TLJ niet serieus aan een klassement gedacht wordt.
16-06-2016 05:46
Geen Tankink? Dus de sfeer in de ploeg is niet belangrijk meer mocht er iets gebeuren... Zonde want zie hem toch graag in de tour.
16-06-2016 06:52
@sooike,
Volgens mij niet alleen rahims, telegraaf is nou niet de meeste betrouwbare krant! En dan druk ikhet nog voorzichtig uit. Verder zijn dit natuurlijk gewoon speculaties.

@jp
wat had je dan verwacht dat hij vandaag mannen als tj,costa en thomas op minuten ging rijden? Vorig jaar had froome het ook knap lastig tegen deze mannen. Knokken voor top 10 en wellicht witte trui.
16-06-2016 07:24
Wat is in deze ploeg dan de rol van een Martens?
Ik zou dan eerder Bennet meenemen, want na de eerste col ligt quasi gans de ploeg er af.
16-06-2016 07:25
Laat ze dat klassement toch eens loslaten. Een 7e plaats? Of 9e? Wat is dat nou. Lekker op zoek naar etappezeges, zoals Vuelta 2015.

Wat vonden jullie nou leuker? Boom due rit wint of gesink / mollema / ten dam die grote namen tot 2km van de top kunnen volgen en dan eraf worden gereden.

Doe mij maar mooie ritzege hoor
16-06-2016 07:27
Wellicht gaat Bennett naar de Vuelta om Kruissie te steunen?
16-06-2016 07:38
Een paar dingen:

- Groenewegen is de enige bij Lotto Jumbo, dus de hele ploeg en niet alleen in deze Tourselectie, buiten Vanmarcke die op zijn terrein de hele wereldtop kan verslaan. Dat denk ik echt. Groenewegen heeft echt een bepaalde klasse, zelfs nu al op 22-jarige leeftijd, dat in een etappe waarin alles meezit, hij alle andere sprinters erop moet kunnen leggen. Dat zie ik nog veel eerder gebeuren dan Kelderman of Gesink die een rit wint vanuit een vlucht.

- De Telegraaf is misschien niet altijd even betrouwbaar, maar qua nieuws rond Lotto Jumbo zijn ze meestal spot on. De Tourselecties die zij 'bekendmaken' een tijdje voordat het officieel bekend wordt gemaakt, kloppen haast altijd.

- Wat betreft de eventuele niet-selectie van Bennett. Ik denk dat de kans groot is dat Kruijswijk in de onderhandelingen voor een nieuw contract duidelijk heeft gemaakt dat hij meer steun bergop wil in de Vuelta. En daarvoor lijkt me Bennett de aangewezen persoon. Denk dat eerder dat er achter gezocht moet worden.
1 2 3 5

Om te reageren moet je ingelogd zijn.