Lucinda Brand is on fire: “Mooi dat ik nog steeds zo’n hoog niveau haal”
foto: Cor Vos
zondag 27 oktober 2024 om 14:43

Lucinda Brand is on fire: “Mooi dat ik nog steeds zo’n hoog niveau haal”

Lucinda Brand is uitstekend begonnen aan het huidige veldritseizoen. Dat bewees ze vandaag nog maar eens in de Druivencross Overijse, waar ze naar de zege soleerde. “Het is mooi dat het nog steeds lukt om zo’n hoog niveau te halen”, zei de 35-jarige renster in het flashinterview na afloop.

Het begin van de cross in Overijse verliep niet ideaal voor Brand. “Ik miste mijn pedaal volledig bij de start. En het eerste stuk is hier heel kort, dus ik zat gelijk te ver van achteren. Toen moesten we lopen op de eerste klim. Dan ontstaat er natuurlijk gelijk een gat. Gelukkig zat ik dan wel vooraan bij het gevallen gat, dus ik kon mooi mijn eigen tempo rijden. Dat was wel fijn.”

Brand sloot in de tweede ronde definitief aan vooraan en nog een ronde later ging ze al in de aanval. “Ik had stiekem gehoopt dat ze vooraan zelf al een iets hoger tempo zouden onderhouden, omdat Alvarado natuurlijk ook was opgehouden op die klim in het begin. Maar dat gebeurde niet. En ja, voor mij is een harde koers gewoon beter. Dus ja, ik dacht: ik kijk gewoon wat er gebeurt als ik al eens hard omhoog rijd. Het was gelijk de goede aanval.”

Slippertje
Eerst had Brand nog het gezelschap van Sara Casasola, maar half cross ging ze alleen door. Ze hield vervolgens stand tegenover Casasola en Fem van Empel. Al was er in de voorlaatste ronde nog wel een spannend moment, toen Brand een slippertje maakte. “Het was een mooi punt om steeds te kijken hoever je voor lag. Ik keek of ze iets dichterbij waren gekomen, waardoor ik gelijk niet meer geconcentreerd was. Gelukkig kon ik mezelf opvangen en kon ik snel door. Als je daar valt, op dat grind, is het toch naar.”

Van Empel bleef in die fase en erna goed druk zetten, stelt Brand. “Dat zorgde ervoor dat ik na mijn versnelling wel echt een goed tempo moest blijven rijden.

Brand reed dit seizoen voorlopig vier crossen en stond telkens op het podium. Haar laatste twee crossen wist ze zelfs te winnen. Is de renster van Baloise Trek Lion momenteel sterker dan ooit? “Ik vind jaren altijd lastig vergelijkbaar met elkaar. Ik heb wel vaker een heel goed gevoel op de fiets gehad. Ik zit zeker tegen het beste moment van mijn carrière aan. Het is mooi dat het nog steeds lukt om zo’n hoog niveau te halen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.