Lyndsay De Vylder emotioneel na eerste wereldtitel: “Was mijn zelfvertrouwen volledig kwijt”
De Vylder heeft het door: hij is wereldkampioen - foto: Cor Vos
zondag 20 oktober 2024 om 09:43

Lyndsay De Vylder emotioneel na eerste wereldtitel: “Was mijn zelfvertrouwen volledig kwijt”

Lindsay De Vylder heeft voor een stunt gezorgd door België goud te bezorgen op het omnium tijdens het WK baanwielrennen. Met een ijzersterke puntenkoers verzekerde hij zich van de wereldtitel. De 29-jarige renner was na afloop bijzonder emotioneel, aangezien hij een moeilijke periode achter de rug heeft.

“Het zelfvertrouwen dat ik volledig kwijt was gespeeld op de Olympische Spelen, heb ik nu terug”, vertelde een dolgelukkige De Vylder na afloop, in gesprek met Sporza. “Ik heb diep gezeten na de Spelen. Ik had zoveel verwacht van Parijs, maar het was uiteindelijk heel slecht. Ik was mijn zelfvertrouwen volledig kwijt.”

In het Deense Ballerup viel alles echter op zijn plek, met dank aan een sublieme puntenkoers. “Op het podium staan van het omnium, zou al fantastisch geweest zijn. Maar ik had nooit durven denken dat ik op het hoogste schavotje zou staan.”

“Ik begon aan de puntenkoers in een goeie uitgangspositie, de vijfde plek. Met veel renners in mijn buurt en kleine verschillen. Ik wist dat het voor de Nederlander Yanne Dorenbos (de leider voor de puntenkoers, red.) onmogelijk was om iedereen in de gaten te houden. Ik probeerde daarom rondes te pakken.”

foto: Cor Vos

“Dit zal de wonde helen”
En met succes, want De Vylder wist in de puntenkoers als enige renner drie rondes te pakken en dit bleek genoeg voor de wereldtitel. Wat doet dit met het zelfvertrouwen van de renner, die op weg uitkomt voor Team Flanders-Baloise? “Natuurlijk heb ik mijn zelfvertrouwen terug. Maar het blijft jammer dat de Olympische Spelen zo slecht verlopen zijn. Dit zal de wonde helen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.