Mads Pedersen loopt toch breuk op bij val in Tour de France
foto: Cor Vos (archief)
zondag 14 juli 2024 om 09:00

Mads Pedersen loopt toch breuk op bij val in Tour de France

De Tour de France draaide voor Mads Pedersen uit op een deceptie. De Deen begon met hoge verwachtingen aan de drieweekse ronde, maar kwam in de vijfde etappe hard ten val en moest enkele dagen later opgeven. Hoe gaat het nu met de oud-wereldkampioen?

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Die vraag werd in De Avondetappe gesteld aan Steven de Jongh, de ploegleider van Lidl-Trek, de ploeg van Pedersen. “Mads heeft voor het eerst weer op de weg gefietst. Het gaat wat beter, maar er is wel een breukje in zijn schouderblad geconstateerd”, geeft de oud-renner aan.

“Zijn val was een grote teleurstelling. We hadden rit acht en negen echt aangekruist. In de achtste etappe lag er echt een ideale aankomst voor Mads. Als je dan die ochtend niet meer kunt opstappen, is dat heel zuur.”

Over val: “Als ik de sprint zie, word ik weer pissig”
Pedersen kwam in de eerste Tourweek ten val in de etappe naar Saint Vulbas. In volle sprint viel de sterke renner tegen de hekken, waarna hij een stevige smak maakte tegen de grond. “Als ik de sprint nu weer zie, word ik weer pissig. In mijn ogen hadden ze daar twee sprinters moeten declasseren”, is De Jongh van mening, die doelt op Mark Cavendish en Jasper Philipsen.

“Daarna hebben ze het wel gedaan. Ze begonnen rechts met sprinten en zijn links gefinisht. Twee dagen terug had je Arnaud Démare. Die deed de deur dicht op rechts, maar dat was een halve meter. Dit was een volledige wegbreedte die ze overstaken en er werd niks gedaan. Ik heb toen met de jury gesproken en die keken alleen naar Bauhaus. Cavendish en Philipsen hadden niks fout gedaan.”

“Dat vond ik nogal een statement. In mijn ogen kon dat echt niet. Je weet gewoon dat als twee sprinters rechts beginnen en die gaan vervolgens volledig naar links, dan volgt peloton. Alle renners die dan links zitten… Op een gegeven moment is er geen ruimte meer.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.