Mads Pedersen focust zich na succesvolle Deutschland Tour op EK: “Helaas tegen grote sprinters”
foto: Cor Vos
maandag 26 augustus 2024 om 08:00

Mads Pedersen focust zich na succesvolle Deutschland Tour op EK: “Helaas tegen grote sprinters”

Lidl-Trek won alle vijf de etappes en het algemene klassement in de Lidl Deutschland Tour. Maar gemakkelijk was het niet, stelt Mads Pedersen, die twee ritten en het klassement voor zijn rekening nam. “Het was een zware koers”, aldus de Deen in het flashinterview na de door hem gewonnen slotrit.

“Zaterdag was een heel zware etappe, waar veel jongens vandaag (zondag, red.) de tol voor hebben betaald”, aldus Pedersen. “Vandaag was het in de laatste vijftig kilometer weer een harde koers. Het was zeker een zware Deutschland Tour. We zijn blij en trots dat we Lidl op deze manier konden eren. We hebben alle etappes gewonnen en het klassement.”

Lidl-Trek kwam met een sterke ploeg naar de Lidl Deutschland Tour. “Toen we zagen met welk team we naar deze ronde gingen, was het van: één rit is niet genoeg, we moeten proberen bijna alles te winnen. Dat is gelukt. Het team en ik zijn erg blij. Het is altijd fijn om koersen te winnen en ook klassementen. Ik ben superblij om weer een klassement op mijn naam te schrijven. Het laat ook zien dat de vorm er nog is na een zware periode met de Tour en de Olympische Spelen. Laat de rest van het seizoen maar komen. Hopelijk komen er nog wat resultaten.”

EK in Vlaanderen
Wat wordt de volgende koers van Pedersen? “Dat zal het EK op de weg worden. Dat duurt nog drie weken”, aldus de 28-jarige renner over de wegwedstrijd in Vlaams Limburg op zaterdag 14 september. “Ik ga nu naar huis om wat te trainen. Helaas zal ik het op moeten nemen tegen Johnny (Jonathan Milan, red.) en de andere grote sprinters, maar we zullen zien hoe het gaat.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.