Marc Goos via hoogtestage naar de Giro
donderdag 3 april 2014 om 10:39

Marc Goos via hoogtestage naar de Giro

Marc Goos staat begin mei aan de start van de Giro d’Italia. De 23-jarige Dorstenaar rijdt aankomende zaterdag de Volta Limburg Classic en vertrekt vervolgens voor drie weken op hoogtestage naar Tenerife. Daarna zal hij nog Rund um den Finanzplatz Eschborn in Frankfurt rijden, vooraleer hij naar Ierland vertrekt voor de start van de drieweekse ronde, meldt hij op zijn site.

Merijn Zeeman vertelde in een eerder interview met WielerFlits dat hij naast kopmannen Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk, jonge jongens als Moreno Hofland en Marc Goos een kans wilde geven. Voor de naam van de Noord-Brabander kan nu een vinkje. ”Uiteraard kijk ik enorm uit naar de Giro, het is toch weer een droom die in vervulling gaat!”, is Goos enthousiast.

De maand april zal voor hem dan ook grotendeels in het teken staan van de Italiaanse etappekoers. ”De hoogtestage is voor nieuw voor mij. Drie weken op een berg zitten met als doel om in goede vorm de Giro te rijden. Met de kopmannen voor de Giro willen we een goed klassement rijden. Mijn doel is om ze zo goed mogelijk te helpen. Ik ben ook erg benieuwd hoe is het om drie weken aan een stuk te koersen. Tot nu toe duurde mijn langste etappekoers tien dagen”, vertelt Goos.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.